Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 березня 2019, 15:30

США можуть заборонити Visa і Mastercard в Венесуелі

США розглядають можливість введення фінансових санкцій, що можуть заборонити Visa Inc., Mastercard Inc та іншим фінансовим установам проводити операції у Венесуелі. Про це повідомляє FinClub з посиланням на Reuters.

США розглядають можливість ввести фінансові санкції, що можуть заборонити  Visa Inc., Mastercard Inc та іншим фінансовим установам проводити операції в Венесуелі.
фото: Elfinanciero.com.mx

Згідно із повідомленням, цей крок стане ще однією спробою посилити тиск на режим президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

«Обмеження будуть направлені проти венесуельської еліти і лояльних груп до голови Боліварської Республики, приміром, військових», — вказав високопосадовець, чиї слова приводить агентство.

«Мета цих санкцій — продовжувати позбавляти незаконний режим Мадуро доступу до коштів та можливості красти у венесуельців», — сказав він.

За інформацією агентства, США спланували ці санкції ще задовго до введення аналогічних санкцій проти Ірану, Північної Кореї, Сирії і в меншій мірі Росії.

Загалом обмеження будут направлені на те, щоб заблокувати доступ держбанків Венесуели до міжнародної фінансової системи, включаючи спробу змусити піти з ринку постачальників кредитних карт, а також відключити владу від системи обміну банківськими повідомленнями SWIFT.

Крім того, під санкції також можуть потрапити ті фінансові установи, які підтримують Мадуро.

Коментарі - 2

+
0
magmerlin
magmerlin
15 березня 2019, 17:29
#
Демократия на марше
+
0
greenozon
greenozon
16 березня 2019, 14:12
#
Як хочу так і верчу :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися