Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 березня 2019, 17:30

IdeaBank — лідер в рейтингу фінансового здоров'я банків України

Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) за підтримки експертів Незалежної асоціації банків України склав рейтинг фінансового здоров'я банківУкраїни.

За методикою рейтингування МЦПД в основу підведення підсумків 2018 року на банківському ринку лягли найважливіші показники фінансової звітності банків. Особлива увага приділялася таким показникам, як співвідношення коштів фізичних осіб до власного капіталу, надійність і репутація акціонера, відсутність проблем з виплатою вкладів і ставка залучення вкладів у гривні. Саме ці показники свідчать про «фінансове здоров'я» банку.

У рейтингу використані підходи до оцінки, які характеризують одночасно показники ефективності і надійності банку. В результаті банк оцінювався з точки зору привабливості, як для власних акціонерів, так і для його клієнтів.

Рейтинг фінансового здоров'я характеризує бізнес-модель банку в цілому. Він розраховується як сума субіндексів надійності та ефективності. Перший субіндекс узагальнює групу критеріїв, які оцінюють ступінь виконання банком ключових економічних нормативів, відображаючи його здатність протистояти внутрішнім і зовнішнім ризикам для його діяльності. Другий субіндекс відображає критерії, що оцінюють здатність банку генерувати прибуток і ефективність використання його активів.

Насамперед, експерти оцінювали банки, зі статутним капіталом понад 50 мільярдів гривень. (Таких банків всього вісім).

Після цього експерти оцінювали всі банки з активами не менше 2 мільярдів гривень. (В цю категорію ввійшли 20 банків).

Ідея Банк Україна увійшов до другої групи з активами понад 2 мільярди гривень. Відповідно до загального результуючого показника, що підсумовує обидва субіндекси для фінустанов, Ідея Банк Україна знаходиться на першому місці.

Замовити картку «Card Blanche White» Ідея Банку

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися