Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 березня 2019, 18:23

Відбиток пальця замість PIN: у Британії тестують нову картку

Британський банк Natwest тестує нову платіжну NFC-карту із вбудованим сканером відбитків пальців. Із середини квітня її будуть використовувати 200 клієнтів банку. Про це пише «Ліга» з посиланням на The Verge.

Британський банк Natwest тестує нову платіжну NFC-карту із вбудованим сканером відбитків пальців.
Фото: 3dnews.ru

Як працює карта

  • Щоб провести операцію з такою карткою, не потрібно вводити PIN-код, для ідентифікації користувача використовується відбиток пальця.
  • Також не буде стандартного ліміту безконтактної оплати в 30 фунтів стерлінгів, який зараз діє у Великобританії.
  • Дані відбитка пальця зберігаються на карті локально. Це означає, що у хакера не буде security-інформації, яку можна було б вкрасти з центральної бази даних банку.

Чи приживеться технологія


Як пише The Verge, така технологія не на 100% надійна. Завжди є ризик, що достатньо рішучий злодій може вкрасти й імітувати ваш відбиток пальця. Однак це набагато безпечніше, ніж PIN-код, який хтось може підглянути, коли ви його вводите.

Читайте також: Із квітня карти Visa стануть безконтактними

Виникає питання, чи потрібні біометричні карти, коли функцією мобільних платежів оснащені більшість сучасних смартфонів з пристроєм зчитування відбитків пальців і сканерами особи.

Але оскільки банківські карти надаються безкоштовно з відповідним банківським рахунком, ця технологія потенційно може бути затребувана людьми, які не можуть дозволити собі сучасний смартфон.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися