Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 березня 2019, 14:34

У Штатах зафіксували максимальний торговий дефіцит

Як повідомив Мінфін США, в минулому році дефіцит торгового балансу виявився максимальним за останні десять років. Показник був зафіксований на рівні 621 мільярда доларів. Ця новина вплинула на те, що ринки опинилися у «мінусі». Такі індекси як NASDAQ і Доу Джонса несуттєво знизилися, повідомляється на LBLV.ru.

Як стало відомо, переговори між Вашингтоном і Пекіном поки не дали суттєвого результату, а реальний торговий конфлікт позначився на опублікованій статистиці. Це ще раз наголосило на тому, наскільки важливе підписання торгової домовленості з КНР. Також інвестори отримали інформацію про зниження росту економіки Китаю, але знаходяться в очікуванні більш сильних новин, які допоможуть розгойдати ринок.

Вийшла звітність ритейлерів Target і Kohl's, після якої акції цих компаній показали істотне зростання, але ринок не піднявся. Занепокоєння у інвесторів також викликав той факт, що в КНР знизили прогноз економічного зростання на поточний рік до 6-6,5%, а це свідчить про загальне падіння світової економіки. Трохи згладити негатив вдалося китайському уряду, який пообіцяв поліпшити економічну ситуацію. Китайський прем'єр-міністр пообіцяв знизити податкове навантаження і підвищити банківське кредитування на 30%.

Інвестори почали продавати ризикові активи після публікації новин про те, що президент США не підпише угоду з Китаєм, якщо вона буде неідеальною. У зв'язку з цим акції великих компаній США почали падати, що істотно вплинуло на індекси NASDAQ і Доу Джонса, пояснюють аналітики LBLV.ru.

Так, відзначається падіння цінних паперів General Electric на 4,7%, Тесла − на 3,1%. Позитивну динаміку у ціні акцій показали такі компанії як Target (4,6%), Kohl's (7,3%), Delta Air Lines (1,9%).

Коментарі - 4

+
+23
semenvekselberg
semenvekselberg
7 березня 2019, 15:26
#
«Как стало ясно, переговоры между Вашингтоном и Пекином пока не дали существенного результата» — шоу клоунов под руководством гуайдо и прочих не принесло желаемых результатов, Китай не дрогнул…
+
0
RAhunokUA
RAhunokUA
7 березня 2019, 17:59
#
Да тут дрогай или не дрогай, а вопрос с внешней торговлей придется решать. Вы ж любите апокалистические прогнозы. Это идеальный случай тупика. Не решать чревато, и решать чревато. Куда не поверни — наступишь в го**о. Прямо как у нас… Только у нас относительно ВВП дыра в разы больше и растет неслабыми темпами. Только если в Штатах это понимают и принимают кровавые методы, то у нас рукоплещут укрепляющейся гривне…
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
7 березня 2019, 20:50
#
Китай сильно завязан на Венесуэле — самый что ни есть подходящий момент надавить на конкурентов через очередную оранжевую революцию, которая стоит америке три копейки… Но не на тех нарвались: с Венесуэлой пролетели, переговоры о взаимной торговле зашли в тупик, а на американское правительство уже подан иск в самих США из-за Huawei.
+
0
RAhunokUA
RAhunokUA
7 березня 2019, 18:08
#
Дальнейший спурт Китая выжмет оставшиеся соки из западных экономик, особенно из США. Германия и Китай — главные экспансионеры. США и большинство развитых экономик завязли и дальнейший рост Китая уже будет за их счет. Потому и тёрки. Но вишенка на торте в том, что если они будут затормаживать Китай (при этом уже есть попытка затормозить Россию) — то затормозятся и сами. Нужно пихаться локтями, дальше просто не будет ни при каком раскладе.

Идеальный шторм!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися