Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 березня 2019, 19:07

Долар в вихідні: чи будуть зростати котирування

За останні п'ять робочих днів курс продажу долара на міжбанку впав на 21 копійку — з 27,01 / 27,06 гривень до 26,825 / 26,85.

Незважаючи на наближення виборів і дуже скромні економічні показники країни за січень — валютний ринок поки поводиться дуже гідно, без особливих сюрпризів.

На продовження цієї тенденції у першій декаді березня зараз розраховують і власники обмінників. Не прогнозуючи істотних загроз для курсу на ці вихідні, фінансисти будуть заробляти в суботу та неділю в режимі «з обороту» без особливих спроб підтягнути котирування. Більш того — в особливо жвавих торговельних місцях котирування прийому валюти будуть намагатися занизити.

Причина проста — наближення 8 березня змушує сильну половину людства відвідувати не настільки цікаві для них торгові центри в пошуках подарунків для коханих жінок і активно здавати валютні заначки для їх придбання.

Дефіцит готівкової гривні у громадян дозволить власникам обмінників на цьому додатково заробляти, знижуючи курс прийому.

Стримувати їх апетити при виставленні котирувань буде тільки високий рівень конкуренції на готівковому ринку. 

Курси валют на вихідні

Котирування готівкового долара будуть в межах: прийом 26,70 — 26,85 гривні, продаж 26,90-27,05 гривень. Спред по долару складе від 15 до 20 копійок.

Котирування євро. На завершення п'ятниці крос-курс пари євро / долар перебуває поблизу рівня в 1,1388 долара за євро з тенденцією на деяке просідання котирувань євровалюти.

За спостереженнями аналітиків — особливих потрясінь міжнародного ринку, що впливають на співвідношення цієї пари, сьогодні вночі на азіатській сесії не буде.

Тому, також як і на минулому тижні, курс в обмінниках по євро на вихідні буде формуватися за допомогою трьох показників:

1) крос-курс пари євро / долар на вечір п'ятниці;

2) котирування долара щодо гривні, що виставляються в обмінниках його власниками в ці вихідні;

3) рівнем конкуренції між обмінками та платоспроможним попитом з боку громадян.

За розрахунками «Мінфіну» котирування по євро в ці дні складуть: прийом 30,405 — 30,577 гривень та продаж 30,633 — 30,805 при спреді від 23 до 40 копійок.

Розраховані нами курси можуть бути ще скориговані в ту чи іншу сторону на 3-5 копійок на євро в залежності від індивідуальних завдань обмінного пункту.

Котирування по російському рублю. Всі ризики по цій валюті зберігаються і власники обмінників продовжать страхувати себе по ній, залишаючи широкий спред.

Курс рубля на вихідні в обмінниках будуть наступними: прийом за 1 рубль — на рівні 0,406- 0,409 гривень і продаж 0,410 — 0,412.

Курси російської валюти можуть ще мати додаткове відхилення в межах від 0,003 до 0,007 гривень на рублі в залежності від завдань точки обміну.

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі - 1

+
+11
serw17
serw17
2 березня 2019, 13:23
#
Не надо заумных фраз! И так понятно что на выходных обменники чуть завысят — ну а с понедельника и дальше валюта будет проседать — потому что наши кандидаты в « Слуги народа» какраз активно вливают в свои изберательные компании, непосильно нажитые с овшоров — американские гривны и меняют на наши. Думаю что за следующие две недели вполне теально Зеленый может просесть и до 26,50. Ну а дальше…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися