Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 лютого 2019, 15:06

Укрсиббанк попереджає про шахраїв

Клієнти Укрсиббанку отримують на електронну пошту фішингові листи. У фінустанові кажуть, що з розвитком електронних платежів та інтернет-банкінгу шахрайські схеми і використання методів соціальної інженерії почастішали. Про це повідомляє прес-служба банку.

Клієнти Укрсиббанку отримують на електронну пошту фішингові листи.
Фото: dsnews.ua

Як розпізнати фішинговий лист

У розісланих повідомленнях шахраї від імені банку просять клієнтів перейти на шахрайські сайти, маскуючись під офіційні, і пропонують змінити пароль або увійти в систему.

phishing ukrsib online

В Укрсиббанку попереджають: якщо вам надійшов подібний лист, схожий на ті, що раніше надходили від надійних адресатів (наприклад, банку), слід перевірити його на справжність. Можливо, будуть знайдені відмінності в стилі написання, оформлення, а також граматичні помилки або розбіжності в адресі електронної пошти відправника або адресі посилання, на яку пропонується перейти.

Chrome
 

IE

Правильне написання назви банку в адресі сайту — UKRSIBBANK

Якщо виникають сумніви в достовірності отриманої інформації, варто звернутися до персонального менеджера банку або зателефонувати на інформаційну лінію.

Коментарі - 6

+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
28 лютого 2019, 15:13
#
Говорил-же подписать сертификат может любой бомж с 15 баксами
+
0
Barmaley33
Barmaley33
28 лютого 2019, 15:53
#
Немного непонятно, как фишинговое письмо пришло с домена @ukrsibbank.com? Судя по официальной страничке там же и находится сам сайт укрсиба. Или мошенники научились подменять домен отправки письма (считай, взломали всю существующую систему электронной почты в целом, что очень маловероятно) или кто-то таки действительно получил доступ к домену укрсиба и оттуда напрямую разослал письмо.

А, таки нашел в статье упоминание: «В Укрсиббанке предупреждают, если пришло письмо, которое ранее поступало от надежных адресатов (например, банка), следует проверить его на подлинность». То есть, господа на голубом глазу заявляют о своей бреши в безопасности, когда кто-угодно может с их домена рассылать письма клиентам и иметь доступ к персональным данным клиентов.
Хороший банк и безопасность интересная…
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
28 лютого 2019, 16:35
#
Хули его подменять. Отправлю хоть с obama@gov.us не факт что дойдет
+
0
Barmaley33
Barmaley33
28 лютого 2019, 19:22
#
Закиньте, плиз, письмецо на aaabbbccc@k-mail.top. Интересно посмотреть будет
+
0
Guest555
Guest555
28 лютого 2019, 17:38
#
Читайте внимательно статью. Или загрузите официальную страницу УКРСИББАНКА и сверьте как указано на сайте и как указано в статье. Прежде чем писать бред, внимательно читайте
+
0
Barmaley33
Barmaley33
28 лютого 2019, 19:24
#
Так, собственно, именно после этих действий и написал коммент. Может, я не туда зашел, поправьте, если не так. https://online.ukrsibbank.com/ibank/ по этому адресу вроде как банкинг укрсиба, или вы хотите сказать, что это фейковый сайт? Домен второго и первого уровня такие же самые, как и те, что в почте.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися