Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 лютого 2019, 9:34

ВР відхилила законопроект про заборону розміщення хостелів та офісів у багатоповерхівках

Верховна Рада відхилила законопроект, яким вводяться обмеження з використання квартир у багатоквартирних житлових будинках не за призначенням, в тому числі як офісів, готелів та інших закладів тимчасового проживання, і посилюється відповідальність за порушення законодавства у зазначеній сфері. Про це повідомляє УНІАН.

Верховна Рада відхилила законопроект, яким вводяться обмеження з використання квартир у багатоквартирних житлових будинках не за призначенням, в тому числі як офісів, готелів та інших закладів тимчасового проживання, і посилюється відповідальність за пору
Фото: ain.ua

Що це значить

  • Згідно з пояснювальною запискою до проекту закону, передбачено внесення змін до Житлового кодексу щодо посилення обов'язків громадян і Цивільного кодексу України щодо обмеження можливості використання квартир у багатоквартирних житлових будинках не за призначенням і уточнення можливості їх використання для здійснення господарської діяльності лише особами, які є їх власниками або місце проживання яких зареєстровано в даній квартирі.
  • Також, згідно з документом, шляхом внесення відповідних змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення посилюється адміністративна відповідальність за нецільове використання квартир у багатоквартирних житлових будинках та визначається підвідомчість розгляду зазначених справ органами Національної поліції.

 Інвестиції в нерухомість. Об'єкти Київміськбуду

«Протоколи у справах про зазначені адміністративні правопорушення, згідно з частиною 2 статті 255 Кодексу, мають складати уповноважені на те посадові особи органів Національної поліції», — йдеться в документі.

Відзначається, що, в разі прийняття закону, він не буде поширюватися на відносини, що виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань.

Крім того, не буде заборонено використання нежитлових приміщень, розташованих у цокольному, на першому, другому і верхньому (в тому числі мансардному) поверхах багатоквартирного житлового будинку.

Коментарі - 3

+
0
Strain
Strain
27 лютого 2019, 11:36
#
И чем эти 450 идиотов аргументировали отказ? Либо как всегда голосов не хватило — все на Мальдивах отдыхают.

Между прочим в США, особенно в курортных зонах, такой закон есть. И создан он исключительно для людей. Так как непонятные люди живущие в хостеле оборудованном в жилом многоквартирном доме — это потенциальные риски безопасности и спокойствия граждан.
+
0
eskamillo
eskamillo
27 лютого 2019, 11:50
#
Не проголосовали потому, что закон сырой был. Например: «не будет запрещено использование нежилых помещений, расположенных в цокольном, на первом, втором и верхнем (в том числе мансардном) этажах».
+
0
VSOP
VSOP
27 лютого 2019, 18:58
#
50% офисов Киева находится в жилом фонде. Если примут — это будет всплеск цен на коммерческую недвижимость. В итоге никто не выиграет. И большая часть этих депутатов тем или иным способом владеют этой жилой недвижимостью, что сдается ими же как коммерческая под офисы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися