Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 лютого 2019, 15:30

В Україні дозволили будувати дитячі майданчики на дахах

Мінрегіон дозволив розміщувати дитячі майданчики на дахах будинків. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Мінрегіон дозволив розміщувати дитячі майданчики на дахах будинків.
Фото: primpress.ru

Що це означає

  • Нові зміни дають можливість розміщувати дитячі майданчики на дахах напівпідземних і наземних споруд за умови дотримання безпечної експлуатації майданчика.
  • Зокрема, майданчик повинен бути огороджений парапетом і захисною огорожею, висотою 2 метри, а також до неї повинен бути безбар'єрний доступ за допомогою ліфта або пандуса.
  • У той же час, на території таких дитячих майданчиків заборонено розміщувати вентиляційні канали, антени, споруди мобільного та стільникового зв'язку. Каркаси захисної огорожі повинні виготовлятися звареними, також такий майданчик повинен мати захист від блискавки.

 Інвестиції в нерухомість.  Об'єкти Київміськбуду

  • Ще одна умова розміщення такого майданчика — забезпечення відведення дощових і талих вод та при необхідності шумозахисту нижчих приміщень.
  • Висота розміщення такого майданчика не повинна перевищувати 15 метрів (але не більше 3 поверхів) від рівня підлоги 1-го поверху будівлі або землі.

Відповідні зміни ДБН вступили в чинності 1 жовтня 2018 року.

Коментарі - 5

+
+33
Алексей Стеценко
Алексей Стеценко
26 лютого 2019, 16:08
#
И в подвалах, и на мусорниках… Конечно, зачем же Киевскую землю под такое барахло, как детские площадки выделять — лучше бабахнуть один-два курятника многоэтажных и пусть бабло в карман капает…
+
+15
An GenShuo
An GenShuo
26 лютого 2019, 16:25
#
Взагалі розрахувано на паркінг, там де неможливо створення підземного, можна підняти пішохідну зону на рівень вище. Проте чи реалізується це так як у західному світі, чи буде так як було у срср та сучаному снд, це вже інше питання.
+
0
Million Dollarov
Million Dollarov
28 лютого 2019, 9:43
#
Хорошо что ни в Израиле, Нью Йорке, Москве нельзя этого делать в целях безопасности, эти пусть делают что хотят, придут толковые, всё изменят
+
0
An GenShuo
An GenShuo
28 лютого 2019, 9:58
#
Іноді хочеться видалитися з цього сайту через відверту тупість коментарів, та все ж для тих хто нормальних кого зводять до сумнівів думки деяких індивідумів
В НюЙорку, в Москві, в Тель-Авіві, в Китаї та архітектурі Європи, забудова другого пішохідного рівня, включаючи дитячі майданчики проводиться вже більше 5 років активними темпами, а розпочалася експерементально ще з 80х років. В Гонконзі навіть є багаторівневі спортивні майданчики, наприклад дах на 5 поверсі — баскетбольний корт, на 10 поверсі сусідньої будівлі — рекреаційний центр. У всьому світі зараз проводиться реновація щодо відкриття дахів жилих будинків та облаштування їх задля використання людей.
Хоча я вже знаю, що відповіддю на мій коментар знову буде якийсь негативний шедевр, бо можливо їм за це ще й платять, можливо вони самостійно настільки неосвічені, все одно вірю, що колись всі стануть більш розвиненими.
Вивчайте мови, цікавтеся архітектурою і науками, розкривайте свій світогляд.
+
+12
Zhmunya
Zhmunya
26 лютого 2019, 17:43
#
Хотите избавиться от своего ребенка — только для вас и только сегодня детские площадки на крышах.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися