Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 лютого 2019, 13:22

Український ритейлер приховав від податків 53 мільйони гривень

Офіс великих платників податків виявив схему ухилення одного з відомих ритейлерів від сплати податків на суму понад 53 мільйони гривень. Про це повідомляє прес-служба офісу.

Офіс великих платників податків виявив схему ухилення одного з відомих ритейлерів від сплати податків на суму понад 53 мільйони гривень.
Фото: opravdaem.ru

Що відомо

Під час перевірки підприємства, яке торгує переважно продуктами харчування через мережу супермаркетів, Офіс установив заниження податку на прибуток на загальну суму 31,2 млн грн та ПДВ на загальну суму 22,1 млн грн.

Так, на одному зі складських приміщень Одеси виявлено зернові невстановленого походження, начебто придбані супермаркетом в одного з контрагентів, який створив штучну видимість проведення господарських операцій.

Реального ж руху товарно-матеріальних цінностей не було, оскільки у підприємства навіть немає необхідних складських приміщень, автотранспорту та устаткування. Тобто фактично відбувалася імітація господарської діяльності підприємства з технічним обміном документами без фактичної поставки продукції.

Ці операції дали можливість мережі супермаркетів формувати штучний податковий кредит з податку на додану вартість. 

Коментарі - 4

+
+15
brigadirius
brigadirius
26 лютого 2019, 13:41
#
Более тупого наезда налоговиков сложно придумать. Ведь этот товар потом был бы продан, и с на него насчитали бы при продаже НДС и соответственно налог на прибыль.
+
+56
Lamo
Lamo
26 лютого 2019, 14:25
#
Вы просто не поняли что написано
+
0
rredrred
rredrred
26 лютого 2019, 16:47
#
Очень четко написано «на складе нашли зерно» (де факто товар есть) купленное у контрагента, который якобы не имел технических возможностей. это якобы надо подтвердить результатом проверки контрагента, который продал! в противном случаи это якобы субективное мнение инспектора налоговой, которому это приснилось
+
+36
Ghostua
Ghostua
26 лютого 2019, 14:28
#
Скорей всего контрагент уже продал его за нал тому чей склад в Одессе для последующей контрабады.
Если «предприятия, торгующего преимущественно продуктами питания через сеть супермаркетов» объяснит куда они планировали деть «зерновые неустановленного происхождения» и почему они хранились в Одессе проблем не должно быть.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися