Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 лютого 2019, 12:15

Інвестиції в нерухомість, як засіб пасивного доходу

У стратегічних планах практично у кожного українця незнищенно живе тяга до стабільного доходу. Бажано без зайвих стресів, ризикових операцій та з мінімальними зусиллями. Звучить заманливо, але ...

Наприклад, банківські вклади — це один з варіантів. Правда, події останніх років суттєво підірвали віру вкладників в надійність такого інструменту. Саме тому сьогодні все більшої популярності набувають капіталовкладення в нерухомість, які довели свою стійкість до «фінансових штормів». Особливо в столиці, де з року в рік зростає попит на доступне житло, а варіанти капіталовкладення варіюються від елітних ЖК до реліктів часів СРСР.

У нашій країні ринок нерухомості — це один з найбільш стабільних ринків, що дарує впевненість у цілості інвестицій та обіцяє (при правильному підході) стабільний дохід.

Однак, коли абстрактний план купівлі житла переходить зі стану туманних задумів в практичне русло, з'являється безліч питань, відповіді на які змушують майбутніх власників міцно задуматися.

Наприклад, навіть володіючи необхідною для покупки сумою і твердим переконанням, що прийшов час конвертувати свої «кровні» в квадратні метри, мало хто спромагається передбачити такий фактор, як часові та фінансові витрати на контроль і обслуговування придбаного житла. Особливо в тому випадку, коли квартира купується не для власного користування, а, наприклад, для здачі в оренду. Та й де гарантія, що купуючи квартиру на вторинному ринку (в якійсь облізлій висотці з проблемними комунікаціями) інвестору вдасться залучити орендаря на вигідних умовах?

Ось тут-то на сцену і виходять компанії, які вже давно завоювали собі місце під сонцем в Європі та Америці, але в Україні до недавнього часу не особливо розвивалися. Йдеться про забудовників, що пропонують інвесторам вкласти кошти в будівництво житлового комплексу за принципом дохідного будинку. У західній Європі близько 70% міського населення проживає саме в таких будинках.

Як прогнозують вітчизняні експерти ринку нерухомості, пік популярності дохідних будинків в сучасній Україні очікується до 2020 року.

Зараз в Києві налічується два-три десятки житлових будинків, які умовно можна віднести до дохідних. Переважно в них здаються під'їзди, секції, поверхи або просто багато квартир. Але вже сьогодні в столиці з'являються сучасні будівлі, зведені та експлуатовані за канонами, що практикуються у всіх цивілізованих країнах.

Яскравий приклад — житловий комплекс «Standard One», компанії «KDD Engineering», в Голосіївському районі Києва по вул. Васильківська, 100-А.

«Standard One» буде самостійно забезпечувати обслуговування житла, що здається в оренду, в тому числі прийом оплати. Організована багаторівнева система доступу в квартири, починаючи від входу на територію комплексу і закінчуючи доступом на поверх. Власникам надаються спеціальні електронні ключі, проводиться реєстрація гостей.

У вартість житла включені дизайнерські роботи з обробки квартир і всі необхідні меблі. Оформлення однокімнатних студій і затишних 2-3-кімнатних квартир з ергономічними плануваннями проводиться в чотирьох основних варіантах:

  • Scandinavian – класичний, в світлих тонах;
  • Loft – зі складними текстурами та оригінальними деталями;
  • Base – з простими формами та згладженими кутами;
  • Light – в урбаністичному стилі.

Але навіть не це головне. Люди, які вміють заробляти гроші власним розумом, вже якось самі розберуться з відповідними умовами та адекватною вартістю квадратних метрів, особливо з огляду на той факт, що окупність проекту розрахована в середньому на 8 років при мінімальній сумі інвестицій близько $45 тис., і доходом від оренди в районі $4 тис. на рік.

Основний мотив для майбутніх інвесторів — перспектива. Київ — одна з європейських столиць, з постійним припливом нових людей. Місцезнаходження житлового комплексу, який буквально знаходиться в двох кроках від метро та інших транспортних артерій міста, але при цьому оточений необхідними для комфортного і безпечного життя об'єктами (магазини, лікарні, парки) — вже найближчим часом продемонструє зростання інтересу до проекту, що незмінно позначиться на вартості житла та доходах інвесторів.

Та й привабливість дохідного будинку для майбутніх мешканців не можна скидати з рахунків, оскільки зручність житлового простору в 21 столітті — це не тільки планування квартири і вдале місце розташування. Завдяки передбачливості «Standard One» в новому комплексі більшість функцій можна виконати онлайн: від орендної плати та до замовлення сніданку з кафе, що знаходиться в цьому ж будинку.

Коментарі - 15

+
+69
Lexa9992018
Lexa9992018
26 лютого 2019, 12:40
#
1500$ кв/м готовой квартиры с минимальным ремонтом + с необходимой мебелью + с очень негативными отзывами — покупайте остаток 3х ком. квартир, потому-как одно и двушки уже раскупили, правда дом еще строится, но обещают в этом году сдать в эксплуатацию — но то такэ…
+
+23
AleksandrBank
AleksandrBank
26 лютого 2019, 14:03
#
1500 дол возле метро Выставковый Центр, ну такое себе. То что метро рядом — плюс. Ремонт и т.д также плюс.

Опять же таки — стройка не закончена и сколько еще времени уйдет на ремонт всех квартир? Вы верит в 2019 что закончат под ключ Вам? Я нет!
+
0
31164985
31164985
26 лютого 2019, 15:58
#
Говорит тот, кто и на стройке ни разу не был. А вот я была — вчера. Ремонты в квартирах идут полным ходом и очевидно, что ключи выдадут именно тогда, когда и обещают
+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
27 лютого 2019, 10:58
#
Очередные риелторские сказки)
+
+23
zaNOza :)
zaNOza :)
27 лютого 2019, 21:53
#
Почему, ключи дадут, а вот документы на квартиру,,,
+
0
mary27
mary27
2 березня 2019, 15:46
#
А то)
+
+15
zaNOza :)
zaNOza :)
27 лютого 2019, 21:52
#
Походу Вы вообще не в теме ибо о каких 3шках речь? там нет ни 2- ни однокомнатных — ничего, кроме апартаментов.
сдать должны были год назад. В 2018 году должны были сдать 8 домов, из них 4 не имеют даже котлована.
ну и аркада судится не первый год, т.к. землю и разрешительные доки дали под одно, а получили другое, за патриотику вообще молчу
+
+15
Володимир Нєтряпко
Володимир Нєтряпко
26 лютого 2019, 13:46
#
Прикольно в такой студии окуней пожарить до хрустящей корочки, и картохи в духовке запечь с сальцом.
+
+13
31164985
31164985
26 лютого 2019, 15:54
#
Так же прикольно, как и в любой другой квартире с квадратурой побольше. Главное — хорошая вытяжка.
+
0
Володимир Нєтряпко
Володимир Нєтряпко
26 лютого 2019, 17:47
#
Конечно вытяжка! Только с вытяжкой окно открыть надо в кухне. А тут окошко одно и кубатура «монатик», зимой при -10 за бортом пока окуней пожаришь — льдом батарею разорвет.
+
+15
zaNOza :)
zaNOza :)
27 лютого 2019, 22:01
#
Очень вероятно, что будет висеть заборона жарить мясо и рыбу. Я была удивлена, что даже сраной черногории лет 7 назад висела на входе в дом из апартаментов табличка с надписью штраф 50 евро. Правда в 100 метрах при магазинчике где продавалось мясо и колбасы сырые был бесплатный гриль на дровах, надо было только показать грилье́ чек от этого магазина с покупкой больше 5 евро.
+
0
Irina Irina
Irina Irina
27 лютого 2019, 13:09
#
Привет! А я думаю, что инвестировать в недвижимость нужно в Германии! Вам (нерезиденту и для бизнеса — под сдачу в аренду) профинансируют (первый раз, а потом и все 100 % плюс ремонт!!!) 50% стоимости и при делении на «студии» (эконом-сдача под «рабочие визы») доход от сдачи в аренду будет (при правильном управлении!) будет превышать ипотечный платеж. И все это под 3,5% годовых!!! И так несколько (на сколько хватит ума и денег) раз подряд… Это если для бизнеса…
+
0
Эрик Розенфельд
Эрик Розенфельд
27 лютого 2019, 13:11
#
Доходные квартиры с гарантированным доходом с аренды и даже с обратным выкупом застройщиком — это возможно. Квартиры используются как гостиничные номера сетевым отельным застройщиком. От этого и доходность выше средней.
+
0
3333315
3333315
18 березня 2019, 1:27
#
За 50000у.е.можно на вторичном рынке купить полноценную 2ком.квартиру в центре Киева, про выгоду от сдачи в аренду я молчу, но по крайней мере ее хоть продать потом можно.
+
0
3333315
3333315
18 березня 2019, 1:31
#
Это какой спрос на аренду должен быть? если кроме твое квартиры рядом сдаются ещё 200 таких точно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися