Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 лютого 2019, 16:26

Рахункова палата отримає доступ до реєстрів бізнесу і нерухомості

Працівники Рахункової палати отримають доступ до держреєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного держреєстру юросіб, ФОП і громадських формувань. Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Працівники Рахункової палати отримають доступ до держреєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного держреєстру юросіб, ФОП і громадських формувань.
Фото: tva.ua

Що це дасть

Міністр юстиції Павло Петренко наголосив, що реєстри, доступ до яких отримають працівники Рахункової палати, дають можливість отримувати в режимі онлайн інформацію про нерухоме майно в Україні, і дані про всі зареєстровані в Україні суб'єкти господарювання, зокрема інформацію про їхніх реальних і номінальних власників.

 Інвестиції в нерухомість. Об'єкти Київміськбуду

«Міністерство юстиції готове до подальшого поглиблення співпраці з Рахунковою палатою у сфері обміну інформацією для того, щоб кожна копійка бюджету витрачалася максимально ефективно», — заявив міністр.

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан, своєю чергою, зазначив, що для оптимізації процесу проведення аудитів Рахункова палата поступово розширює перелік баз даних і державних реєстрів, до яких працівникам Палати надають доступ.

«Завдяки підписанню цього договору з Міністерством юстиції наші аудитори отримають безпосередній доступ до баз даних, зможуть оперативно перевірити достовірність даних, які надають об'єкти контролю. Це дасть змогу скоротити час проведення аудитів, сприятиме підвищенню їх якості і б'єктивнішим висновкам», — зазначив Пацкан.

Отримати пропозицію

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися