Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 лютого 2019, 12:44

Україна залучить кредит на 630 мільйонів доларів

Кабмін затвердив основні умови державних зовнішніх запозичень в 2019 році шляхом залучення кредиту на 630 млн дол. Про це йдеться в постанові уряду від 20 лютого.

Кабмін затвердив основні умови державних зовнішніх запозичень в 2019 році шляхом залучення кредиту на 630 млн дол.
Фото: segodnya.ua

Що відомо

  • Згідно з документом Мінфін залучить кредит у формі двох траншів: траншу А і траншу B, на загальну суму в євро, яка не перевищує еквівалент 630 млн дол.
  • На суму кожного траншу кредиту нараховується: процентний дохід за ставкою не вище 5,9% річних; комісія за організацію кредиту в розмірі 0,8%.
  • Крім того, зобов'язання по кредиту в сумі в євро, що не перевищує еквівалент 375 млн дол., забезпечуються гарантією Міжнародного банку реконструкції та розвитку у відповідності з кредитним договором між Україною, Міжнародним банком реконструкції та розвитку, Deutsche Bank AG, London Branch і TMF Global Service (UK) Limited.
  • Своєю постановою Кабмін надав заступнику глави Мінфіну Юрія Гелетей право визначення остаточних сум кожного траншу кредиту і ставки процентного доходу за траншами в межах умов постанови.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що на погашення та обслуговування зовнішнього і внутрішнього боргів в бюджеті України на 2019 рік передбачено 417 мільярдів гривень.

Коментарі - 2

+
+15
bonv
bonv
21 лютого 2019, 13:28
#
Залучати це добре але ще і освоювати потрібно залучене:)…
+
+15
bonv
bonv
21 лютого 2019, 13:46
#
Головною темою вчорашнього дня стали протоколи засідання, FOMC, комітету ФРС, який ухвалює рішення щодо монетарної політики. Як випливало з протоколів, думки членів комітету розділилися щодо того, чи варто підвищувати ставку в 2019.
Отож, основний висновок – ФРС проявить «терпіння» і не буде рубати зопалу і, найімовірніше, припинить скорочення обсягу облігацій на своєму балансі в другій половині року. В принципі, хороші новини, зокрема для України, якій дуже потрібні гроші, і що дешевшими вони будуть, то краще.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися