Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 лютого 2019, 12:25

На «Мінфін» запрацював новий Депозитний каталог

Депозитний каталог — це сучасний і зручний сервіс підбору пропозицій по вкладах в 30 банках. Тепер порівняти умови депозитів і підрахувати їх прибутковість можна на одному ресурсі.

Депозитный каталог - это современный и удобный сервис подбора предложений по вкладам в 30 банках.
Фото: finance.ua

Банківські депозити в гривні і валюті — найпопулярніший інструмент, яким користуються українці, щоб зберегти і примножити заощадження. Але пошук підходящої пропозиції часто нагадує квест. Користувачі губляться серед величезних обсягів інформації — ставки і терміни вкладів, умови виплати відсотків, ліміти і обмеження, приховані комісії. Всі ці дані банки найчастіше викладають занадто складно. І ще невідомо, чи вдасться заробити на депозиті, або клієнт залишиться в «мінусі».

На «Мінфіні» є спеціальний розділ «Депозити», який щодня відвідує близько 10 тис. чоловік. Ми вирішили допомогти користувачам і створили на нашій платформі каталог, в якому зібрали повну, актуальну та об'єктивну інформацію про депозити. Наша команда виконала серйозну роботу, і ми раді представити результат.

7 причин використовувати Депозитний каталог на «Мінфіні»

1. Кожен може підібрати внесок під свій запит

Хтось планує щомісяця вносити гроші на депозит, а хтось — знімати час від часу частину коштів на поточні потреби. Тому, вибираючи вклад, потрібно звертати увагу на масу нюансів. Значення мають умови виплати відсотків, можливість поповнення, дострокового зняття і пролонгації — всі ці фактори відчутно впливають на прибутковість вкладу. А якщо ви не хочете втрачати час в чергах, краще оформити депозит онлайн. Розширені фільтри допомагають створити запит точно «за міркою».

2. Легко сортувати — простіше обирати

Як тільки ви виставите потрібні фільтри — з'явиться таблиця. У ній ви знайдете всі варіанти, які відповідають критеріям. Чим конкретніше запит, тим коротше буде список. З іншого боку, визначитися з вибором теж буде набагато простіше.

3. Депозити з підвищеним доходом доступні в один клік

Клієнти, які скористаються програмою «Бонус до депозитів», отримають гарантовану «добавку» до стандартної процентної ставки банку. Її розмір варіюється в діапазоні від 1% до 1,6% для вкладів в гривні, і від 0,5% до 0,7% — у валюті. Якщо клікнути кнопку «З бонусом до депозиту», на сторінці з'явиться список банків, які беруть участь в програмі. Біля кожної фінустанови ви побачите розмір бонусу.

Все, що потрібно зробити — обрати банк на сайті «Мінфіну», заповнити заявку на депозит, оформити вклад у вибраному банку і повідомити про це «Мінфін».

4. Депозитний калькулятор допоможе легко підрахувати прибутковість вкладу і вибрати найвигідніший варіант

Щоб порахувати, який дохід принесе обраний депозит, потрібно просто натиснути кнопку «Детальніше», яка знаходиться біля пропозиції банку. Для кращої наочності дані по доходу представлені у вигляді кругової діаграми.

5. Детальний опис структури доходу і відрахувань

Щоб зрозуміти, скільки ви отримаєте «на руки» в кінці терміну, потрібно до суми вкладу додати відсотки і бонус від «Мінфіну». А ще — відняти податок на дохід фізосіб і військовий збір, які утримуються з доходу, включаючи бонус. Складно? Насправді ні. Всі обчислення за вас зробить калькулятор. На виході ви побачите детальну розбивку по нарахуваннях і списаннях.

6. У Депозитному каталозі зібрано повне досьє на кожен банк

Є ймовірність, що не всі банки в каталозі вам знайомі. Але це не проблема — адже «Мінфін» знає про них все. Ми охоче поділимося з вами інформацією. Відразу ж під умовами депозиту є дані про позицію банку в нашому Рейтингу стійкості (оцінює надійність банку) і Народному рейтингу (оцінка користувачами рівня обслуговування). Тут же можна побачити кількість відділень і почитати відгуки клієнтів про банк.

7. Дані за умовами вкладу зрозумілі і структуровані: доведено на практиці

Ми прагнули створити повноцінний депозитний каталог — з актуальними даними та акціями, а також дати можливість нашим користувачам легко розрахувати реальну прибутковість вкладів. Ми хотіли упевнитися, що цей каталог зручний у використанні, а механізм підбору депозитів зрозумілий і логічний. Тому команда «Мінфіну» провела тестування прототипу депозитного каталогу за допомогою фокус-групи з 7 чоловік.

Нам допомагали:

5 осіб з діючими депозитами;
1 людина, яка ніколи не оформляла депозити;
1 людина, у якої колись був банківський вклад.
Двоє з цієї групи раніше вже користувалися програмою «Бонус до депозитів».

Головне завдання тестування — виявити слабкі місця на шляху, який користувачі Депозитного каталогу проходять від початку пошуку продукту до підтвердження розміщення депозиту на сайті. Якщо учасники тестування на якомусь етапі зазнавали труднощів, або не розуміли, що робити далі, ми доробляли і шліфували процеси. В результаті був створений структурований каталог пропозицій з логічною послідовністю дій користувача.

Користуйтеся Депозитним каталогом і ви завжди будете у виграші!

Коментарі - 9

+
+94
Andrey M
Andrey M
21 лютого 2019, 14:13
#
Если бы к депозитному каталогу еще добавить информацию о надежности банков (хотя бы ваш рейтинг) — для многих клиентов стало бы понятней почему тот или иной банк дает ставку которая гораздо выше среднерыночной.
А так в топике будут самые рисковые банки, так как они дают самую высокую ставку. Ну и получилось что то в формате очередного «загона оленей» :)
+
0
mary27
mary27
21 лютого 2019, 14:43
#
Кроме того, каталог работает криво.
+
0
Minfin
Minfin
21 лютого 2019, 14:53
#
Напишите, пожалуйста, подробнее об этом в форме обратной связи на странице: https://minfin.com.ua/deposits/.
+
+21
Minfin
Minfin
21 лютого 2019, 14:43
#
Спасибо за комментарий.
В каталоге депозитов уже указано значение как рейтинга устойчивости, так и «Народного рейтинга»: https://minfin.com.ua/files/image/2102.PNG.
Эта информация размещена под конкретным депозитным предложением, и ее наличие зависит от участия банка в том или ином рейтинге.
Соответствующий фильтр в депозитный каталог не был добавлен, поскольку не все банки попадают в эти рейтинги.
+
0
greenozon
greenozon
21 лютого 2019, 18:34
#
Чи планується додати більше банків в депозитний каталог мінфіна
+
+30
Wless
Wless
21 лютого 2019, 20:45
#
Это хорошая идея с таблицей
+
0
avantoffer
avantoffer
21 лютого 2019, 23:29
#
Главный вопрос, в таблице весь РЫНОК или те, кто проплатили свое место в таблице?
+
0
NFH
NFH
22 лютого 2019, 9:40
#
Проверил по Ощадбанку, часть информации неточная, крупные депозиты пишет «Онлайн открытие — нет», хотя я открывал онлайн. Также у вас максимальная ставка по депозитам Ощада с программой лояльности гривна — 14.5%(на деле 14.75%), доллар 4.25% (на деле 4.5%), могу скрины прислать :). Ну а так крутой сервис, очень нужный, удобный и полезный! Спасибо!
+
+28
Minfin
Minfin
22 лютого 2019, 13:20
#
Спасибо за обратную связь.
1. Проверили информацию и добавили о возможности открыть депозит онлайн.
2. Да, действительно, первых 2 раза нас консультант Ощадбанка не правильно проинформировал, позвонили им сегодня еще 3 раза и действительно, при оформлении депозита на 12 месяцев онлайн и сумма от 2 500 000,01 грн ставка будет 14,75 %. Добавляем эту информацию и к нам в каталог.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися