Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 лютого 2019, 9:17

Пакет за 40 грн: найвигідніші тарифи мобільних операторів

На українському ринку мобільних послуг 2018 рік запам'ятався запуском 4G, а в цілому пройшов під девізом «підвищуємо тарифи». Користувачам варто задуматися, чи не переплачують вони. Тим більше, що змінити постачальника послуг незабаром стане в рази простіше.

Последний год на украинском рынке мобильных услуг, помимо запуска 4G, прошел под девизом «повышаем тарифы».
Фото: Expert Rewies

Минулого року в Україні відбулася довгоочікувана подія — з'явився високошвидкісний інтернет 4G. А разом з ним оператори зв'язку отримали черговий аргумент для підвищення тарифів. Хоча вони і так не втомлюються нагадувати, що мобільний зв'язок в Україні – один з найдешевших в світі.

До кінця грудня минулого року оператори взялися виправляти ситуацію. Першим «здався» lifecell і підняв тарифи за всіма пакетами. Подорожчання виявилося значним — від 25 до 75 грн, залежно від тарифного плану.

На початку цього року підтяглися і два інших «важковаговика». «Київстар» закрив старі дешеві пакети і перевів клієнтів на більш дорогі. Сам оператор пояснив це тим, що пакети «застаріли і не відповідають вимогам клієнтів або ринковій ситуації».

Vodafone почав підвищувати ціни останнім. І поки — досить обмежено. З 15 лютого 2019 року подорожчає тільки пакет Vodafone Unlim 3G — на 25 грн.

У клієнтів така політика компаній викликала обурення. Але важелів впливу у них не дуже багато. Можна, наприклад, підібрати більш вигідний тариф у іншого мобільного оператора. Але для цього доведеться змінювати номер, що дуже незручно, адже про своє рішення доведеться повідомити всіх близьких, колег і друзів.

У травні все може кардинально змінитися: на 1 число цього місяця «велика трійка» запланувала запуск послуги MNP. Вона дозволить змінювати мобільного оператора, зберігаючи номер телефону. Працює це так: клієнт звертається до оператора із заявкою про перенесення номера, обирає відповідний тариф і отримує сім-карту. Номер за ним зберігається. Свій попередній пакет він може закрити або користуватися ним далі.

Є й ложка дьогтю. Клієнти, які користуються передплаченими пакетами, повинні будуть пройти авторизацію у оператора. Тобто надати документи і зареєструвати номер. Так що любителям анонімності ця послуга не підійде.

Ті ж, хто готовий показати свій паспорт, без проблем зможуть підібрати кращий тариф і не перейматися про збереження номера.

«Мінфін» вирішив дізнатися, у кого з «великої трійки» найвигідніші тарифи. Завдання виявилося непростим, адже кожен оператор пропонує безліч пакетів. Тому редакція визначила кілька базових критеріїв:

  • зв'язок повинен бути передплаченим;
  • пакет повинен підходити як користувачам Інтернету, так і тим, хто багато розмовляє.

В огляді не враховувалися пакети, які призначені для конкретних пристроїв типу планшетів або роутерів, як і спеціальні тарифні плани для родини, бізнесу і т.д. У розрахунок приймалися послуги тільки всередині країни.

У підсумку ми виділили 3 категорії тарифних планів залежно від їх вартості.

Перша категорія: до 100 грн включно

У цьому сегменті повністю домінує Vodafone. Він пропонує 5 різних пакетів послуг, тоді як Київстар — два, а lifecell — тільки один.

До того ж у Vodafone найнижчі ціни. Всього за 45 грн/4 тижні клієнт може дозволити собі пакет Device S. Правда, наповнення у нього «мінімальне»: 50 безкоштовних МБ інтернету в день, 50 хвилин на дзвінки всередині мережі. Дзвінки на інших операторів коштують 50 копійок за хвилину. Також в пакет включені 50 СМС в день і 50 МБ безкоштовного трафіку на соцмережі Facebook, Instagram, Twitter та месенджери Viber і WhatsApp.

Найдорожчі пакети в цьому сегменті надають Київстар та Lifecell. Коштують вони 100 грн за 4 тижні, а й наповнення у них куди солідніше.

Наприклад, Київстар за ці гроші нарахує 4 ГБ інтернет-трафіку, безлімітні дзвінки всередині мережі, 60 хвилин на дзвінки іншим операторам, а також безлімітний трафік на Facebook, FB Messenger, Twitter, Instagram, Skype, Viber, WhatsApp і Telegram. Що стосується СМС, тут варто бути обережним. У тарифному плані вони не передбачені, і нараховуються пакетами по 100 штук в день за 2 грн. Тобто, якщо користувач відправив одне СМС, з нього спишуть 2 грн, а натомість нарахують 100 штук СМС, які можна використовувати тільки протягом доби. В кінці дня невикористані повідомлення «згорають». Але це не унікальна ситуація. Всі оператори користуються подібною «схемою» в тих чи інших пакетах.

Послуга необмеженого і додаткового трафіку на соцмережі та месенджери має свої нюанси. Коли користувач проводить час в певних додатках, оператор не стягує з нього додаткової плати і не списує трафік в рамках пакета. Наприклад, lifecell в пакеті «Хайп» дає 8 ГБ інтернет-трафіку та безлімітний доступ у Facebook. Це означає, що користувач може скільки завгодно «гортати» улюблену соцмережу, а lifecell не буде списувати дані з 8 ГБ.

Але не все так просто. Безлімітний трафік, як правило, не поширюється на перегляд відео. А якщо говорити про месенджери, то «безкоштовно» можна відправляти текстові повідомлення і емоджі. Дзвінки сюди не входять. За таким принципом працює вся «велика трійка».

Мобільні послуги давно вийшли за рамки «тільки зателефонувати і посидіти в інтернеті». Оператори активно розробляють власні сервіси і пропонують їх в якості «плюшок» до пакетів.

Навіть в ціновому сегменті до 100 грн можна отримати в доважок кілька «корисностей». Найбільшу кількість послуг надає Київстар в пакеті «Безліміт Месенджери». Користувач даного тарифу можна розраховувати на безкоштовні відеосервіси Kyivstar GO TV Light та Київстар Футбол Легкий. Крім того, оператор без додаткової оплати надасть доступ до освітніх сервісів Prometheus, Wikipedia, MyBook, SmartKyivstar, а також до музики — через Apple Music, Kyivstar Radio і додаток «Звук».

Порівняння пакетів «великої трійки» операторів, вартістю до 100 грн

Оператор

Назва пакету

Ціна за 4 тижні

Інтернет

Дзвінки всередині оператора

Дзвінки на інші оператори, хвилин

СМС

Соцмережі та Месенджери

Додаткові сервіси

Vodafone

Device S

45 грн

50 МБ/день

50 хвилин/день

0,50 грн/хвилина

50 штук/день

50 МБ на Facebook, Instagram, Twitter, Viber и WhatsApp

-

Device M

50 грн

5 ГБ + 2 в подарунок

0,50 грн/хвилина

0,50 грн/хвилина

0,50 грн/штука

Безліміт на Facebook, Instagram, Twitter, Viber и WhatsApp

-

SuperNet Start

65 грн

4 ГБ

Безліміт

65

50 штук/1,5 грн в день

Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest
Viber, WhatsApp, Skype, Telegram та SnapChat

Безлімітний трафік на YouTube на 3 місяці, потім — 30 грн/4 тижні
Безлімітні дзвінки на 3 закордонних номера за 3 грн/день

Київстар

Безлімітні соцмережі

75 грн

2 ГБ + 1 ГБ за своєчасну оплату

Безліміт

30

100 СМС/2 грн в день

Безліміт на Facebook, FB Messenger, Twitter

Безкоштовний відеосервіс Kyivstar GO TV Light
Безкоштовний трафік на Prometheus, Wikipedia, MyBook, SmartKyivstar

Vodafone

SuperNet Pro

85 грн

8 ГБ

Безліміт

100

50 штук/1,5 грн в день

Безліміт на Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Viber, WhatsApp, Skype, Telegram та SnapChat

Безлімітний трафік на YouTube
Безлімітний трафік на Instagram на 3 місяці, потім — 25 грн/4 тижні
Безлімітні дзвінки на 3 закордонних номера за 3 грн/день

Device L

90 грн

10 ГБ

0,50 грн/хвилина

0,50 грн/хвилина

0,50 грн/штука

Безліміт на Facebook, Instagram, Twitter, Viber и WhatsApp

Київстар

Безлім месенджери

100 грн

4 ГБ + 2 ГБ за своєчасну оплату

Безліміт

60

100 СМС/2 грн в день

Безліміт на Facebook, FB Messenger, Twitter, Instagram, Skype, Viber, WhatsUpp, Telegram

Безкоштовний відеосервіс Kyivstar GO TV Light, Київстар Футбол Легкий
Безкоштовний трафік на Prometheus, Wikipedia, MyBook, SmartKyivstar,
Безкоштовні музичні сервіси: Apple Music, Kyivstar Radio, додаток Звук

Lifecell

Хайп

100 грн

8 ГБ

Безліміт

75

100 СМС/2 грн в день

Тільки Facebook

150 бонусів на рахунок
Хмарне сховище Lifebox 50 ГБ

В таблиці вказані пакети вартістю до 100 грн включно. Дані взяті з офіційних сайтів операторів для Києва. В інших містах вартість та наповнення пакетів може відрізнятися. Пакети відтранжировані за вартістю – від більшої до меншої.

Друга категорія: від 101 до 200 грн

Це щільний сегмент, де представлено найбільше пакетів різних операторів. Lifecell — лідер за кількістю пропозицій в середньому сегменті, їх у нього 6.

Наповнення пакетів Vodafone та lifecell в цій категорії в рази більше, ніж в сегменті до 100 грн. Так, за 115 грн Vodafone надасть необмежений інтернет, безлімітні дзвінки всередині мережі, 150 хвилин на інших операторів та 50 СМС на день. Трафік на більшу частину соцмереж і месенджерів — в подарунок.

Lifecell за цю ж ціну нарахує 7 ГБ Інтернету, 750 хвилин на дзвінки всередині мережі та інші оператори, 100 СМС в день за 2 грн, а також безлімітний трафік на Facebook та месенджер Bip.

Найдорожчі пакети в цьому діапазоні у lifecell. Їх вартість становить 175 і 200 грн. Київстар виявився посередині даної цінової групи з одним тарифним планом за 150 грн.

В пакетах цього сегмента куди більше додаткових послуг. Тут можна отримати безкоштовний трафік на відеосервіси, кешбек в розмірі 5% за поповнення, обміняти невиговорені хвилини на інтернет-трафік і багато іншого.

Порівняння пакетів «великої трійки» операторів, вартістю до 200 грн

Оператор

Назва пакету

Ціна за 4 тижні

Інтернет

Дзвінки всередині оператора

Дзвінки на інші оператори, хвилин

СМС

Соцмережі та месенджери

Додаткові сервіси

Vodafone

SuperNet Unlim

115 грн

Безліміт

Безліміт

150

50 штук/день

Безліміт на Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Viber, WhatsApp, Skype, Telegram та SnapChat

Безлімітний трафік на YouTube
Безлімітний трафік на Instagram
Безлімітний трафік на Vodafone Music на 3 місяці, потім — 2 грн/день
Безлімітні дзвінки на 3 закордонних номера за 3 грн/день

Lifecell

Абсолютна свобода S

115 грн

7 ГБ

750 хвилин на всі

100 СМС/2 грн в день

Безліміт на Facebook, месенджер Bip

Повернення 5% от поповнення на Fishka
Безкоштовний мелорінг на 15 днів після підключення,
Обмін 200 «невиговоренних» хвилин на 1 ГБ Інтернету

Vodafone

Unlim 3G Plus

125 грн

Безліміт

Безліміт

100

0,20 грн/штука

-

Lifecell

Шейкер

135 грн

20 ГБ (не більше 2 ГБ в день)

Безліміт

100

100 штук

Безліміт на Facebook

150 бонусів на рахунок
Хмарне сховище Lifebox 50 ГБ

Абсолютна свобода M

145 грн

15 ГБ

750 хвилин на всі

100 СМС/2 грн в день

Безліміт на Facebook, месенджер Bip

Безлімітний трафік вночі на YouTube, Megago, OLLTV, Divan TV и 1+1 video
Повернення 5% від поповнення на Fishka
Безкоштовний мелорінг на 15 днів після підключення

Бомба

150 грн

20 ГБ + 1 ГБ за 60 хв з Bipout

600

100 СМС/2 грн в день

Безліміт на Facebook, Viber, Skype, Telegram, WhatsApp

150 бонусів на рахунок
Хмарне сховище Lifebox 50 ГБ
Базова підписка на Fizy та lifecell журнали

Київстар

Безлім відео

150 грн

9 ГБ

Безліміт

150

150 штук

Безліміт на Facebook, FB Messenger, Twitter, Instagram, Skype, Viber, WhatsUpp, Telegram

Безкоштовний трафік на Twitch, YouTube, 1+1 Video, Megogo.net, Divan.TV, Домашній ТВ від Київстар.
Безкоштовний відеосервіс Kyivstar GO TV Light, Київстар Футбол Легкий
Безкоштовний трафік на Prometheus, Wikipedia, MyBook, SmartKyivstar
Додаткова СІМ-карта для інтернета з тем самим номером

Vodafon

Red Extra L

170 грн

14 ГБ

Безліміт

300

150 штук

Безліміт на Facebook, Instagram, Twitter, Viber, WhatsApp, Skype та Telegram

-

Lifecell

Лайфхак початковий

175 грн

20 ГБ

Безліміт

150 + 30

150 + 30 штук

Включено

Хмарне сховище Lifebox 50 ГБ

Абсолютна свобода L

200 грн

20 ГБ

750 хвилин на все

100 СМС/2 грн в день

Безліміт на Facebook, месенджер Bip

Безлімітний трафік вночі на YouTube, Megago, OLLTV, Divan TV та 1+1 video
Повернення 5% від поповнення на Fishka
Безкоштовний мелорінг на 15 днів після підключення
Обмін 200 «невиговоренних» хвилин на 1 ГБ Інтернету

*з 15.02.2019 ціна пакету буде становити 125 грн. Зараз пакет коштує 100 грн

В таблиці вказані пакети вартістю до 200 грн включно. Дані взяті з офіційних сайтів операторів для Києва. В інших містах вартість та наповнення пакетів може відрізнятися. Пакети відтранжировані за вартістю – від більшої до меншої.

Третя категорія: від 201 грн

«Мінфін» знайшов кілька преміум пакетів у Київстар та lifecell. Аналогічних передплачених тарифів у Vodafone ми не виявили.

У цьому сегменті ціни починаються від 225 грн і досягають 400 грн. За ці гроші можна отримати безлімітний інтернет, дзвінки, сотні і навіть тисячі хвилин на телефонні розмови з абонентами інших операторів. І, звичайно, абоненти цього сегмента отримують безліч додаткових послуг. Наприклад, Київстар може підключити безкоштовний домашній інтернет, а lifecell — надасть персональне обслуговування.

Порівняння пакетів «великої трійки» операторів вартістю понад 201 грн

Оператор

Назва пакету

Ціна за 4 тижні

Інтернет

Дзвінки всередині оператора

Дзвінки на інші оператори, хвилин

СМС, штук

Соцмережі та месенджери

Додаткові сервіси

Київстар

Максимальний безліміт

225 грн

Безліміт

Безліміт

300

300

Включено

Безкоштовний Домашній Інтернет
Безкоштовна додаткова сім-карта
Безкоштовний відеосервіс Kyivstar GO TV Light, Київстар Футбол Легкий

Lifecell

Лайфхак плюс

225 грн

30 ГБ

Безліміт

300 + 50

300 + 50

Включено

Хмарне сховище Lifebox 50 ГБ

Лайфхак Platinum

249 грн

40 ГБ

Безліміт

600 + 50

600 + 50

Включено

Хмарне сховище Lifebox 500 ГБ
Участь в Platinum клубі

Premium

400 грн

15 ГБ

Безліміт

1500

1500

Безліміт Facebook, месенджер Bip

Персональне обслуговування
Швидкість до 63,3 МБ/с
5% повернення за поповнення на Fishka

В таблиці вказані пакети вартістю понад 201 грн. Дані взяті з офіційних сайтів операторів для Києва. В інших містах вартість та наповнення пакетів може відрізнятися. Пакети відтранжировані за вартістю – від більшої до меншої.

Коментарі - 32

+
+346
Виктор Шевцов
Виктор Шевцов
21 лютого 2019, 10:27
#
А как быть «низшим» слоям населения — пенсионерам у которых самый простой мобильный телефон и используется для связи с внешним миром (поликлиники. аптеки и др.) Интернетом не пользуются. При колоссальных сверхдоходах жирующие операторы не решают эти проблемы. считая. что 100 грн в месяц — это не деньги!!! Да и Минфин об этой проблеме не упоминает. А жаль.
+
+80
Pens
Pens
21 лютого 2019, 13:48
#
Ну так в этом же весь и смысл — сокращать «малополезное» население страны. Создать ситуацию, что бы у человека не хватило денег, позвонить в скорую, если ему станет плохо(условно). К тому же сюда можно добавить всех малоимущих. Это и инвалиды(пенсионеры с пенсией в 1497 грн) и матери одиночки, семьи с низким доходом, да и те же дети школьного возраста, которым надо перезвонить с ночной смены, чтобы узнать все ли у них в порядке. Т.е. прослойка населения нуждающихся просто в связи, без всяких ютубов, инстаграмов и т.д., довольна велика. Но революция гидности. как и октябрьская, делалась чтобы не было богатых, а не чтобы не было бедных. Так что имеем, то что имеем...:(
+
+117
mary27
mary27
21 лютого 2019, 14:40
#
Поток бессвязного бреда.
«сокращать «малополезное» население страны» — Pens забыл про громадный ПФУ и его не меньший дефицит?
Или про «детские деньги», которые так способствуют размножению алкашни.
Получается наоборот, всячески способствуют увеличению «малополезного» (по мнению Pensа) населения.

«инвалиды» — есть работающие инвалиды.
«пенсионеры с пенсией в 1497 грн» — ага, и с 3х комнатной квартирой в столице и субсидией)
«матери одиночки» — детские деньги+алименты=мало?)
«семьи с низким доходом» — что мешает сменить работу?
Или «субсидию отберут»?)
«дети школьного возраста, которым надо перезвонить с ночной смены, чтобы узнать все ли у них в порядке» — детишкам как раз нужны инстаграмы с ютубами. Тем более, раз есть деньги на смарт, то должны найтись и на интернет-сим.

«Но революция гидности» — запахло пригорелой ваткой.
Чего в псевдореспублики до сих пор не эмигрировали?
До них «революция гидности» так и не дошла, там рай для таких как вы)
+
+70
ballistic
ballistic
21 лютого 2019, 19:46
#
«что бы у человека не хватило денег, позвонить в скорую»
— дзвінки на 103 безкоштовні, навіщо маячню писати?
+
+29
mary27
mary27
21 лютого 2019, 21:01
#
У Pensa они платные)
Явно в роуминге за границей звонит.
+
+3
Antonim54
Antonim54
21 лютого 2019, 22:20
#
Vodafone Украина- Preludium B.V. (конечный бенефициар ПАО «МТС»)
Київстар-VEON, Вымпелком (РФ)

Два из трех крупнейших оператора принадлежит стране-агрессору, в то время Гарант толкает популистически фигню: геть від Москви.

Тамошние олигархи должны погащать ущерб от санкций, но не за свои деньги, а за деньги россиян и нас + держать лоббистов-петяботов, таких как mary27… Вот и приходится вступать в сговор, для того, чтобы у людей не было выбора…
+
+22
kalchu
kalchu
21 лютого 2019, 14:11
#
Интертелеком — 550 грн. это стоимость телефона и оплата тарифа на год (безлим в сети и ежемесячно 50 минут на других операторов) последующая оплата 30 грн. в месяц. Своим пенсионерам подарил на новый год несколько таких телефонов.
+
+15
mary27
mary27
21 лютого 2019, 14:41
#
Не скiглiть:
http://3mob.ua/application/prices/individual/key/199
+
0
sparky
sparky
23 лютого 2019, 17:18
#
mary27 скорее всего работает в Киевстаре или МТС-водафоне
+
+15
Віктор Луценко
Віктор Луценко
24 лютого 2019, 22:50
#
Яка різниця з ким співпрацює,
Головне за 30грн на місяць отримуєш, щомісячно нараховується
3 Гіга інтернету
Необмежено в середині мережі,
400 хв на інші номери
50смс

(ТРИМОБ пакет річний плюс за 365грн)
Я, у цього оператора 2 роки, ніяких проблем, крадіжок коштів, махінацій тощо.
Єдиний мінус за кордоном не скрізь у роумінгу працює…
+
0
mary27
mary27
2 березня 2019, 11:37
#
А чего не в ''3Моб''?)
Да, я уже так ''работала'' в ''ПроКредит банке'' и в ''Ощаде'')
+
0
Kvestor2019
Kvestor2019
21 лютого 2019, 10:57
#
Пенсионерам 3mob green
+
+11
verizon4ik
verizon4ik
21 лютого 2019, 11:16
#
Беспредел не только в мобильной связи, раздевают простых людей и с стационарным телефоном, давно пора взять цены под контроль нашему правительству! Х хотя им не до этого… Выборы на носу! За стационарный телефон и интернет! я вот уже 245 гр плачу в месяц! Про газ я вообще молчу!
+
+43
KValera
KValera
21 лютого 2019, 11:52
#
Не плати. Купи стартовый пакет 3mob Річний+ ( 365 грн за год)
+
0
DCLXVI
DCLXVI
21 лютого 2019, 18:27
#
Непонятно зачем 365 грн достаточно и 250 грн на год, 3mob рiчний без полюса.
+
+67
ramarren
ramarren
21 лютого 2019, 13:31
#
Ради интереса: зачем вам одновременно и мобильный и стационарный телефон?
+
+30
mary27
mary27
21 лютого 2019, 14:42
#
Не обижайте так человека)
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
21 лютого 2019, 15:10
#
Моя мать в районном центре от УкрТелеком подключила за 150 грн., сделали скидку и норм.
+
+11
Oleksandr G.
Oleksandr G.
21 лютого 2019, 18:19
#
С 15 февраля стоимость пакета от Vodafone, Device M составляет 80 грн в месяц, данные статьи не соответствуют действительности.
+
+15
ballistic
ballistic
21 лютого 2019, 19:35
#
Найдешевший з усіх можливих тарифів, всього за 30 коп. в місяць:
+ безлімітні дзвінки в мережі Київстар
+ щоденні 10 хв на номери інших операторів
+ щоденні 200 МВ

Акційна пропозиція від Київстар для всіх бажаючих :)
+
+15
Oleksandr Berezhniy
Oleksandr Berezhniy
22 лютого 2019, 0:14
#
Чому не зробили огляд інших операторів?
— Мене влаштовує Єдина країна 25 від Інтертелеком
https://www.intertelecom.ua/view/tariff/only_country25
100 хв 2.5 Гб, далі по 30 коп/хв,
Якщо по ділу то цілком вистачає
Цікаве рішення IT Phone
— Також використовую Lycamobile для дзвінків за кордон
https://www.lycamobile.ua/uk/
+
0
mary27
mary27
22 лютого 2019, 19:12
#
Просто авторы статьи ничего не слышали ни про «№моб», ни про «Интертелеком», ни про «Пиплнет».
«Э» — экспертность)
+
0
Влад Адамов
Влад Адамов
23 лютого 2019, 23:48
#
Спасибо, всю семью на интертелеком перевёл.
+
+15
Віктор Луценко
Віктор Луценко
24 лютого 2019, 23:00
#
Дослідження не зовсім повне, відсутні дані по Інтертелекому, Піплнет, і Тримобу від укртелекома, де тарифи значно нижчі.
Два роки назад перевів дітей, батьків, на ТРИМОБ річний, зараз на ТРИМОБ річний ПЛЮС.
Інших операторів перевів у режим збереження номеру, тобто поповнюю раз в рік на 20грн.

За 365 грн. щомісячно нараховується:
— 3 Гіга інтернету
— Необмежено в середині мережі,
— 400 хв на інші номери
— 50смс

Рахуйте свої гроші!
+
0
81606237
81606237
26 лютого 2019, 23:19
#
«Работает это так: клиент обращается к оператору с заявкой о переносе номера, выбирает подходящий тариф и получает сим-карту. Номер за ним сохраняется. Свой предыдущий пакет он может закрыть или пользоваться им дальше.»

Не совсем понял этот момент. У меня Киевстар, я прихожу в Водафон, и говорю, что хочу пользоваться их услугами, мне оператор Водафон дает симку, которой я пользуюсь, а те, кто звонит мне на Киевстар, попадут автоматически на Водафон?
+
0
ballistic
ballistic
28 лютого 2019, 11:52
#
Так. Після процедури переносу номер від Київстар буде обслуговувати Водафон. Дзвінок з мережі Київстар на цей перенесений номер буде вважатися дзвінком на іншого оператора.
+
0
81606237
81606237
8 березня 2019, 23:45
#
Спасибо.
+
0
sparky
sparky
29 травня 2019, 3:23
#
Получается, 1. у человека был номер киевстар (067) ххх-хх-х1, который обслуживался в Киевстаре. 2. Человек перешел на Лайф и теперь номер (067) ххх-хх-х1 (с тем же кодом 067) обслуживается в Лайфе? 3. Мы звоним с Киевстар-номера (067) ххх-хх-22 на номер (067) ххх-хх-х1 (полагая, что звоним внутри сети Киевстар), а по факту имеем межсетевой звонок Киевстар-Лайф с соотв. тарификацией.  Так работает этот «переход» с сохранением номера? п.с. Если так, то начнется путаница, по коду оператора нельзя будет определить, в сеть какого оператора звонишь.
+
0
ballistic
ballistic
29 травня 2019, 11:28
#
Читайте уважно опис послуги. При дзвінку на перенесений номер перед з'єднанням буде подаватися спеціальний сигнал.
+
0
kiryaH
kiryaH
28 лютого 2019, 10:23
#
На 3G Star есть все тарифы по всем операторам и, что особенно важно, карты покрытия актуальные — перед тем, как оператора выбрать, надо точно знать, что он будет работать хорошо именно у тебя
+
+7
Vladimir Ochinsky
Vladimir Ochinsky
2 травня 2019, 8:43
#
Все в 3mob green!!! и пусть киевстар удавятся!
+
0
Юлия А.
Юлия А.
10 травня 2019, 10:24
#
На 3G Star нормальные карты покрытия 4G и можно подключиться без проблем
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися