Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 лютого 2019, 17:00

ЄБРР надасть підтримку малому та середньому бізнесу України

Найбільший інвестор України – Європейський банк реконструкції та розвитку – планує цього року реалізувати в Україні приблизно 160 проектів грантової підтримки для малого і середнього бізнесу. Про це повідомила керівник напряму МСБ в Україні ЄБРР Катерина Рігг.

Найбільший інвестор України – Європейський банк реконструкції та розвитку – планує цього року реалізувати в Україні приблизно 160 проектів грантової підтримки для малого і середнього бізнесу.
Фото: aif.ua

Що відомо

  • У ЄБРР пояснили, що претендувати на грантову підтримку можуть офіційно зареєстровані компанії з хорошою діловою репутацією, штатом від 10 до 250 співробітників, що працюють понад два роки, та на понад 50% належать громадянам України.
  • Банк може надати підтримку представникам всіх сфер економіки, крім алкогольної і тютюнової, військово-промислового комплексу і грального бізнесу.
  • За словами представника ЄБРР, з 2010 року кількість супроводжуваних банком консалтингових проектів для трансформації малого й середнього бізнесу досягла 1 тисячі. Найактивнішими стали компанії харчової промисловості та торгівлі.
  • Завдяки цим проектам було створено понад 5 тисяч робочих місць, близько 60% компаній зазначили зростання обороту в рази, 19% компаній вийшли на експорт, а 44% компанії після завершення першого проекту звернулися за консультаційною підтримкою повторно.

Довідка

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні в 1993 році банк взяв на себе сукупні зобов'язання з надання приблизно 12 мільярдів євро в межах близько 400 проектів.

У 2016 році ЄБРР підписав угоду з Євросоюзом, яка передбачає отримання банком 40 мільйонів євро для фінансування інформаційно-консультаційної підтримки малого та середнього бізнесу в Україні. У межах цього проекту ЄБРР відкрив у нашій країні 15 регіональних центрів інформаційної підтримки бізнесу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися