Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 лютого 2019, 16:27

Держбанкам потрібно підвищити операційну ефективність — регулятор

У 2019 році зберігається значний ризик для прибутковості банківського сектору через низьку операційну ефективність державних банків. Про це йдеться в «Огляді банківського сектору» регулятора.

У 2019 році зберігається значний ризик для прибутковості банківського сектору через низьку операційну ефективність державних банків.
Фото: flickr.com

«У 2019 році сектор залишиться прибутковим унаслідок низьких відрахувань до резервів. Банки з російським капіталом останніми з-поміж інших груп закінчили резервування у звітному році й у 2019-му не повинні формувати резерви в суттєвому для сектору обсязі», — йдеться у повідомленні.

Однак, як зазначили в НБУ,  зберігається значний ризик для прибутковості сектору через низьку операційну ефективність державних банків.

«Тому важливо, щоб у поточному році були сформовані наглядові ради держбанків та покращилося їх корпоративне управління», — йдеться в огляді.

Як відомо, за 2018 рік банківський сектор отримав рекордний прибуток 21,7 млрд грн, зокрема 10,8 млрд грн – у ІV кварталі.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
15 лютого 2019, 22:05
#
«сохраняется значительный риск для доходности банковского сектора из-за низкой операционной эффективности государственных банков.»

Ну вот не ймётся НБУ лезть со своими советами и указаниями именно в прибыльные государственные банки — у них есть и свой собственник и свой Наблюдательный совет.

Зато ни слова ни пол-слова о перманентно убыточном Форвард-банке — вот бы им и давали публичные рекомендации, как хронически убыточный банк вывести хотя-бы в ноль а ещё лучше в небольшой плюс.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися