Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 лютого 2019, 15:13

У Києві шахрай викрав криптовалюти на 720 тисяч гривень

Кіберполіція в Київській області викрила чоловіка, який викрав електронні засоби з криптогаманців на суму понад 720 тис. грн. Про це йдеться в повідомленні кіберполіції.

Кіберполіція в Київській області викрила чоловіка, який викрав електронні засоби з криптогаманців на суму понад 720 тис.
Фото: mvs.gov.ua

«35-річний мешканець Київської області здійснював технічну підтримку британської біржі по онлайн обміну криптовалюти. Маючи доступ, зловмисник скористався своїм становищем і викрав кошти з Bitcoin- і різних Altcoin-рахунків клієнтів. За кілька місяців йому вдалося заробити понад 720 тис грн», — йдеться в повідомленні.

Схема

  • Заволодіння криптовалютою клієнтів проходило в декілька етапів. Спочатку зловмисник підбирав облікові записи клієнтів криптобіржі, які протягом тривалого часу не відвідували свої акаунти і на яких не була встановлена ​​багатофакторна аутентифікація.
  • Після цього він здійснював заміну резервних електронних скриньок або самостійно додавав такі ящики до облікових записів, де резервні адреси не були вказані. Це давало можливість останньому пізніше відновлювати паролі доступу до гаманців і ініціювати списання електронних засобів.
  • Конвертація і виведення коштів відбувалися через онлайн-обмінники.
  • Отримані від злочинної діяльності кошти витрачав на участь в азартних іграх на віртуальних симуляторах ігрових автоматів.

Під час досудового розслідування правоохоронці виявили речові докази, в тому числі цифрові, що підтверджують його протиправний умисел та дії.

Коментарі - 3

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
11 лютого 2019, 16:19
#
Парень ни в чём не виноват — ведь за всё происходящее в стране
отвечает исключительно Президент Порошенко.

Свободу админу техподдержки британской биржи
по онлайн обмену криптовалют.
+
+15
1112VFRFH
1112VFRFH
11 лютого 2019, 23:28
#
Qwerty? ніхто й гадкиНЕмав, що ти ще ТОЙпорохобот(((((воно тобі треба
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
12 лютого 2019, 12:56
#
Я всего-лишь озвучил основную мысль моих оппонентов — во всём, что происходит у нас в стране виноват исключительно действующий Президент.
Поэтому нет смысла ловить воров и мошенников — ведь они ни в чём не виноваты — вся вина за содеянное ими лежит исключительно на Президенте страны.

Ну а если они не виноваты — оставьте их в покое и сосредоточьтесь на Президенте.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися