Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 лютого 2019, 13:39

На станціях київської електрички встановили термінали для оплати проїзду

Відтепер пасажири київської міської електрички можуть оплачувати проїзд в один дотик, за допомогою платіжних терміналів. Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку.

Відтепер пасажири київської міської електрички можуть оплачувати проїзд в один дотик, за допомогою платіжних терміналів.
Фото: 24tv.ua

Що це означає

  • Наразі на 11 станціях установлено 16 турнікетів із можливістю безконтактної оплати за проїзд платіжною карткою будь-якого банку різних платіжних систем, платіжним пристроєм з технологією NFC та карткою киянина.
  • Для оплати проїзду в міській електричці достатньо лише піднести картку чи платіжний пристрій до зчитувального пристрою на турнікеті.
  • Технологія працює на станціях Дарниця, Лівобережна, Троєщина-2, Почайна, Вишгородська, Сирець, Борщагівка, Караваєві Дачі, Київ-Пасажирський, Видубичі та Лівий Берег.
  • Усього в межах проекту планується встановити 24 турнікети, які зроблять безконтактну оплату доступною на всіх станціях міської електрички.
  • Проект реалізовано в партнерстві Mastercard
Контроль оплати проїзду здійснюється за допомогою POS-терміналів, які знаходяться у контролерів: за відсутності реєстрації картки на турнікеті протягом останньої години термінал друкує чек про відсутність оплати проїзду. У разі виявлення порушення контролер виписує штраф. Станом на сьогодні штраф за неоплачений проїзд становить 160 гривень.

Коментарі - 1

+
0
Regel
Regel
11 лютого 2019, 15:23
#
В 2019 наконец таки технологии пришли в укрзализницу… прикиньте омелян рассказывает в сша… «мы в украине поставили pos терминал» америкосы выпадут в осадок
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися