Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 лютого 2019, 15:20

В Україні запрацював закон про подовження земельного мораторію

7 лютого в Україні набув чинності закон про подовження на рік — до 1 січня 2020 року — мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Відповідна постанова опублікована в «Голосі України».

7 лютого в Україні набув чинності закон про подовження на рік — до 1 січня 2020 року — мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Фото: etcetera.media

Що це означає

Нагадаємо, документ передбачає, що до набрання чинності закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2020 року, забороняється:

  • внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств;
  • купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, крім вилучення (викупу) їх для суспільних потреб;
  • купівля-продаж або відчуження в інший спосіб земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян і юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Також згідно з цим законом Кабмін зобов'язаний до 1 березня 2019 подати на розгляд парламенту законопроект про обіг земель.

Нагадаємо, президент підписав закон про продовження дії земельного мораторію до 2020 року 4 лютого.

Коментарі - 4

+
0
Andrey M
Andrey M
7 лютого 2019, 16:39
#
А как же обещаное Порошенком вето на этот закон?
+
0
jurius
jurius
7 лютого 2019, 18:58
#
То что президент подписал этот закон однозначно плохо для экономики, но что-то не припоминаю об обещании Порошенко ветировать закон. Может у вас есть ссылочка?
+
0
Andrey M
Andrey M
11 лютого 2019, 10:12
#
https://prm.ua/ru/minekonomrazvitiya-rekomendovalo-prezidentu-vetirovat-zakon-o-moratorii-na-prodazhu-zemli/
Спорить о том что Кубив человек Порошенко надеюсь не будете?
Почему это он не сделал — уже другой вопрос.

+
0
jurius
jurius
11 лютого 2019, 11:13
#
1)Он человек Порошенко, но также он возглавляет одно из самых прозрачных и реформированных (благодаря Абромавичусу) министерств. Ручные решения, как раньше до 2014 г. там не в моде, иначе бы с МЭРТа давно бы ушли Нефедов и другие реформаторы, а аналитики бы не ставили это министерство в пример другим. 2) и вообще, что это за логика что точка зрения министра и президента должна всегда совпадать? Вон, Пинзенык был по вашей логике человеком Тимошенко. И что, их отношение к монетарной политике всегда совпадало?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися