Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 січня 2019, 12:55

Ощадбанк першим в Україні підключив усі сервіси SWIFT gpi

Ощадбанк завершив повне підключення до сервісу SWIFT gpi у сфері міжнародних платежів. Про це повідомляє прес-служба фінустанови.

Ощадбанк завершив повне підключення до сервісу SWIFT gpi у сфері міжнародних платежів.
Фото: e-Commerce.com.ua

Що це дасть

  • Завдяки реалізації третього етапу – підключенню gSRP – банк отримав можливість негайно зупиняти та відкликати платежі в разі помилки чи шахрайства.
  • Використання цього інноваційного сервісу зробило міжнародні розрахунки через Ощадбанк швидшими та прозорішими.
  • Додаток gpi Tracker дає можливість банку відстежувати міжнародні платежі в режимі онлайн. Майже половина gpi-платежів зараховується протягом 30 хвилин, майже 100% платежів – протягом 24 годин.

Детальніше про сервіс gSRP

  • Сервіс gSRP відповідає сучасним вимогам роботи з шахрайськими операціями, коли банку потрібно негайно реагувати на несанкціоновані списання та зупиняти шахрайські транзакції.
  • Нові технології, що використовуються в gSRP, залишають у минулому неефективні довготривалі комунікації та листування з банками-кореспондентами та значно зменшують операційні ризики. 
  • Компанія SWIFT продовжує працювати над удосконаленням та розширенням сервісів gpi. Прогнозується, що до кінця 2020 року SWIFT gpi стане стандартом для всіх транскордонних платежів. 

Нагадаємо, в серпні 2018 року Ощадбанк першим в Україні почав використовувати глобальну технологію SWIFT gpi й досі залишається єдиним українським банком, який використовує цю технологію.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися