Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 січня 2019, 10:10

СОТ готує всесвітню угоду про регулювання електронної торгівлі

Світова організація торгівлі (СОТ) ініціює предметні переговори з регулювання електронної торгівлі, в яких візьмуть участь 75 держав, включаючи США, Китай, Японію і країни ЄС. Рішення про старт переговорів було прийнято на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Про це пише «Ліга» з посиланням на Bloomberg.

Світова організація торгівлі (СОТ) ініціює предметні переговори з регулювання електронної торгівлі, в яких візьмуть участь 75 держав, включаючи США, Китай, Японію і країни ЄС.
Фото: aze.az

«СОТ усе ще жива, і ми готові зайнятися одним з найскладніших питань світової торгівлі — електронною комерцією», — повідомила член Єврокомісії з питань торгівлі Сесилія Мальмстрем.

Що це означає

  • Обсяг ринку електронної комерції перевищує 25 трлн доларів і зростає швидкими темпами. У разі успішних переговорів угода про цифрову торгівлю встановить базові міжнародні правила в XXI столітті і зменшить транскордонні бар'єри.

Як до цього ставляться ритейлери

  • Зазначається, що новину позитивно сприйняли великі інтернет-ритейлери, зокрема Amazon.
  • Відомо, що КНР вирішила приєднатися до переговорів в останній момент. Китай, який цього року перевищить США як найбільший роздрібний ринок у світі, надає ще більшої ваги потенційній угоді. Згідно з прогнозами, країна отримає 5,5 трлн дол. від онлайн-продажів на найбільших платформах на зразок Alibaba і Baidu.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися