Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 січня 2019, 10:00

Американець намагався незаконно ввезти в Україну зливки драгметалів

Працівники митниці зафіксували в аеропорту «Бориспіль» спробу ввезення на територію України срібних та золотих сучасних зливків та монет з порушенням митних правил. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Працівники митниці зафіксували в аеропорту «Бориспіль» спробу ввезення на територію України срібних та золотих сучасних зливків та монет з порушенням митних правил.
Фото: Dm-investment.com

Що відомо

  • 22 срібних та золотих зливків та монет виявлено у громадянина США, який прилетів до України з Нью-Йорка. Для проходження митного контролю він самостійно обрав спрощену систему – «зелений коридор», чим заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.
  • Колекцію було виявлено під час перевірки ручної поклажі пасажира за допомогою рентген-апарату. Монети та зливки знаходилися в боковій кишені чоловічої наплічної сумки, він їх не надто приховував. 
  • На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації громадянин США не надав, з приводу декларування переміщуваних ним предметів до інспекторів митниці не звертався.
  • Складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України. Монети та зливки вилучено до винесення судом рішення у справі.

Коментарі - 2

+
+12
semenvekselberg
semenvekselberg
27 січня 2019, 11:14
#
Американец просто забыл, что он приехал в чужую страну и действовал по обыкновению последних лет украинской действительности.
И это правда — ведь американцы и европейцы чувствуют себя здесь как дома..., ну ладно, как на собственной даче…
+
+32
Arthur77
Arthur77
27 січня 2019, 12:32
#
Он что-то перепутал.Из этой страны вывозят, а не ввозят.Очень боюсь за его психическое состояние.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися