Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 січня 2019, 19:00

У музеї Ханенків презентували пам'ятну монету. Фото

Сьогодні в Музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків з нагоди 170-річчя від дня народження Богдана Ханенка відбулася презентація присвяченої йому пам'ятної монети. Про це пише «Уніан».

Сьогодні в Музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків з нагоди 170-річчя від дня народження Богдана Ханенка відбулася презентація присвяченої йому пам'ятної монети.
Фото: Униан

«Монета номіналом 2 гривні присвячена представникові знаного козацько-старшинського роду, колекціонеру, меценату, підприємцю, громадському діячеві, який користувався авторитетом у фінансових і промислових колах і був помітною фігурою в діловому і суспільному житті Києва — Богдану Івановичу Ханенку», — сказано в повідомленні банку.

Чим відомий Богдан Ханенко

  • Справою життя його стало колекціонування.
  • Разом з дружиною — Варварою Миколаївною, він зробив значний внесок в культурну спадщину України. Понад 40 років Богдан і Варвара Ханенко збирали унікальні твори світового мистецтва і заснували музей у Києві, що носить їхнє ім'я.
  • У 20-х роках минулого століття музей мистецтв був настільки широко відомий, що його називали Київським Ермітажем.

Який вигляд має монета

  • На аверсі в центрі монети на передньому плані — портрет Богдана Ханенка, на задньому плані ліворуч — зображення Варвари Ханенко.
  • На реверсі монети зображено композицію — руки, які символічно тримають стилізовану кольорову картину.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися