Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 січня 2019, 12:56

Нацбанк отримав міжнародну нагороду за прозорість

Національний банк України вперше отримав міжнародну нагороду Central Banking Awards від профільного журналу про діяльність центробанків і фінансових регуляторів. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Національний банк України вперше отримав міжнародну нагороду Central Banking Awards від профільного журналу про діяльність центробанків і фінансових регуляторів.
Фото: glavred.info

За що нагорода

За словами глави комітету Central Banking Awards і головного редактора Central Banking Крістофера Джеффрі, за три роки Нацбанку вдалося реформувати систему зовнішніх комунікацій і збільшити прозорість своїх планів і рішень.

«Це дозволило перейти від повністю закритої інституції пострадянського типу до сучасного прозорого центрального банку», — зазначив він.

Регулятор, за словами Джеффрі показав, що підвищена прозорість може бути важливим інструментом здійснення реформ в складних умовах, а не просто предметом розкоші для центральних банків у процвітаючих країнах з розвиненою економікою.

Вручення нагород відбудеться 13 березня в Лондоні.

Що таке Central Banking Awards

Central Banking Awards — щорічна нагорода профільного журналу Сentral Banking. Вона складається з 26 категорій, 13 з яких відзначають успішні кейси і досягнення центральних банків світу, а решта 13 категорій — учасників фінансового ринку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися