Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 січня 2019, 9:44

Франція оштрафувала Google на 50 мільйонів євро

Франція оштрафувала Google на 50 млн євро — компанія не надала прозору і доступну інформацію про політику отримання згоди на обробку даних. Про це пише «Дело» з посиланням на The Local.

Франція оштрафувала Google на 50 млн євро — компанія не надала прозору і доступну інформацію про політику отримання згоди на обробку даних.
Фото: rbc.ua

Причина штрафу

  • Таке рішення уряд Франції ухвалив після скарг, поданих двома правозахисними групами в травні 2018 року, незабаром після вступу в силу важливої директиви GDPR.
  • Зазначається, що Google ускладнив для користувачів розуміння і управління настройками використання їх особистої інформації, зокрема щодо цільової реклами.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер заявив, що з 1 січня 2019 року у Франції будуть обкладатися власним податком великі компанії, які працюють в сфері інтернету і технологій, оскільки введення аналогічного податку в усьому ЄС є проблематичним.

У списку оподатковуваних компаній і Google.

Коментарі - 1

+
0
Олег Шишов
Олег Шишов
22 січня 2019, 10:12
#
Да это как в старом анекдоте про бармена, который каждый день не доливал проверяющему, потому как ему дешевле штраф платить, чем руку сбивать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися