Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 січня 2019, 13:01

Фонд гарантування застерігає від шахраїв

У ФГВФО наголошують: будь-чиї обіцянки забезпечити «ексклюзивні» умови участі у торгах – неправдиві, і розповідають, куди звертатися в таких випадках.

Фонд гарантування вкладів неодноразово наголошував на прозорості електронної системи торгів, через яку реалізуються активи банків, і на неможливості втручання у цю систему.
Фото: zmist.pl.ua

Про що варто пам'ятати

  • Усі лоти Фонду реалізуються через систему ProZorro.Продажі, а також через міжнародні торговельні майданчики, акредитовані Фондом і оприлюднені на його офіційному сайті.
  • Усі рішення щодо організації продажів і управління активами ухвалюються колегіально у ФГВФО після кількох етапів узгодження. Будь-які обіцянки – чи щодо сприяння у купівлі лотів за зниженою ціною, чи щодо витіснення з торгів конкурентів – є намаганням ввести в оману потенційного покупця активів. Покупець, який повірить таким запевненням, ризикує втратити гроші.
  • Аукціони з продажу великих пулів проводяться через міжнародні компанії, що є світовими лідерами з реалізації проблемних активів. Саме прозорість і неможливість зовнішнього втручання були головною метою Фонду на початку реформування системи реалізації активів банків.

Що робити в разі виявлення підозрілих дій

  • У випадку виявлення таких дій Фонд просить звертатися до Комісії з розгляду скарг стосовно організації і проведення аукціонів за електронною адресою skarga_torgi@fg.gov.ua або на поштову адресу ФГВФО.
  • Одночасно необхідно надіслати копію на адресу банку/оператора електронного майданчика, чиї дії чи бездіяльність оскаржуються. Скарга обов'язково повинна бути оформлена за формою. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися