Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 січня 2019, 11:20

Смолій назвав умову повної валютної лібералізації

7 лютого буде введено закон «Про валюту і валютні операції», а одночасно з ним - і відповідне підзаконне регулювання НБУ. Новий режим здійснення валютних операцій стане значно простішим для громадян та бізнесу. Однак для повної валютної лібералізації необхідно посилити податкове законодавство. Про це розповів голова НБУ Яків Смолій під час виступу у ВР.

7 лютого буде введено закон «Про валюту і валютні операції», а одночасно з ним - і відповідне підзаконне регулювання НБУ.
Фото: Finclub.net

Що це означає

  • Просування дорожньою картою лібералізації можливе лише за дотримання відповідних макроекономічних передумов, розповів Смолій.
  • Наближенню вільного руху капіталу сприятиме імплементація в Україні виданих Організацією економічного співробітництва та розвитку плану дій щодо запобігання розмиванню податкової бази – так званого пакету BEPS. Відповідний законопроект буде представлено на розгляд парламенту вже найближчим часом.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року Україна приєдналася до Програми розширеного співробітництва в рамках Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та взяла на себе зобов’язання імплементувати так званий Мінімальний стандарт Плану дій BEPS – обов’язкові чотири заходи із п’ятнадцяти запропонованих.

Коментарі - 6

+
+57
bonv
bonv
18 січня 2019, 11:26
#
Головне що поступово стає краще а не гірше…
+
+27
AleksandrBank
AleksandrBank
18 січня 2019, 13:41
#
Это да
Хуже может быть только в случае сдачи страны, мирового финансового кризиса, президента неадеквата или войны полно масштабной.
+
0
bonv
bonv
18 січня 2019, 17:29
#
Проголосують за популістку/популіста і буде для України комплекс і здачі інтересів росії, як вже було… і ізоляція від світу потім теж…
+
0
Григорий П
Григорий П
21 січня 2019, 2:15
#
Стільки букв — і ні про що
+
0
jurius
jurius
21 січня 2019, 2:36
#
Щоб зрозуміти про що йдеться, треба вміти читати
+
0
bonv
bonv
21 січня 2019, 11:40
#
Складайте букви в склади… Щось та вийде… Ви не ра-би, ра-би не ви…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися