Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 січня 2019, 15:43

Уряд підтримав верифікацію та моніторинг держвиплат

Кабмін підтримав проект Закону «Про верифікацію та моніторинг державних виплат», який дасть змогу врегулювати всі правові та організаційні засади верифікації та підвищити ефективність держвиплат. Про це повідомляє сайт Міністерства фінансів.

Кабмін підтримав проект Закону «Про верифікацію та моніторинг державних виплат», який дасть змогу врегулювати всі правові та організаційні засади верифікації та підвищити ефективність держвиплат.
Фото: ua.news

Чому верифікація держвиплат — необхідна

Заступник міністра фінансів Юрій Джигир пояснив, для чого потрібна верифікація держвиплат.

  • Для держави важливо, щоб громадяни могли оформити субсидію без бюрократичних перепон. Саме тому з переліку документів достатньо подати лише заяву та декларацію про доходи. Водночас вразливим місцем такої спрощеної процедури є ризики зловживань, і саме верифікація покликана виявити неправомірні, нецільові виплати.
  • У бюджет на 2019 рік закладено достатньо коштів на соціальні виплати, з урахуванням підвищення ціни на газ. Але допомогу мають отримати ті, хто справді її потребує. Адже платники податків не мають сплачувати комунальні послуги за громадян, які купують автомобілі вартістю понад 1,3 млн грн або акції на суму 26,2 млн грн.

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
16 січня 2019, 17:37
#
Давно пора.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися