Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 січня 2019, 11:14

НБУ випустив пам'ятну монету до 100-річчя Акту злуки. Фото

Нацбанк випустив пам'ятну монету, присвячену урочистому проголошенню акту про об'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Нацбанк випустив пам'ятну монету, присвячену урочистому проголошенню акту про об'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу.
Фото: aif.ua

Як виглядає монета

На аверсі монети розміщено: малий Державний Герб України, під яким напис Україна; у центрі на дзеркальному тлі — шрифтова композиція з абревіатур УНР/ЗУНР, літери яких декоровані характерними орнаментами; унизу на матовому тлі -номінал 5/ гривень, по боках від якого — стилізований рослинний орнамент, рік карбування монети 2019 (унизу); логотип Банкнотно-монетного двору Нацбанку (праворуч на дзеркальному тлі).

На реверсі монети на дзеркальному тлі розміщено фрагмент Акта Злуки.

Латентним зображенням на тексті проглядається зображення Тризуба.

Ліворуч і праворуч від напису розміщено медальони із зображеннями символів земель: лева — Західної України (ліворуч) та Архангела Михаїла — центральної України (праворуч), від яких угору йде стилізований рослинний орнамент у вигляді лаврових галузок, унизу напис півколом 100 років Акта Злуки.

Монету введуть в обіг 17 січня, тираж 40 000 шт.

Коментарі - 1

+
0
ielektronick —
ielektronick —
15 січня 2019, 14:55
#
Ещё не выпустил.
Дата введення в обіг: 17 сiчня 2019
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися