Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 січня 2019, 15:06

Приватбанк викрив хакерів, які крали гроші з рахунків

Служба безпеки Приватбанку викрила групу осіб, які займалися поширенням вірусів та їх використанням для незаконного збагачення. Про це повідомляє прес-служба Приватбанку. 

Працівники служби безпеки працювали разом із працівниками Поліського управління Департаменту кіберполіції та слідчими Рівненської поліції, за процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури. 

Як повідомили у СБ банку, зловмисники створили бот-мережу, яка сканувала та перебирала паролі до комп’ютерів для отримання повного контролю над ними. Отримавши доступ, в тому числі і до онлайн-банкінгу, хакери мали можливість перераховувати кошти з рахунків власника інфікованого комп’ютера на підконтрольні рахунки. Також зловмисники використовували спам-розсилку інфікованих електронних листів на адреси представників юридичних осіб.

Злочинна група складалася з чотирьох осіб віком від 26 до 30 років. За місцем проживання учасників злочинної групи, із залученням спецпризначенців КОРД, поліцейські провели санкціоновані обшуки. У ході проведених обшуків вилучено комп’ютерну техніку, додаткові носії інформації та чорнові записи. Вилучену техніку направлено на проведення необхідних експертиз.

Кримінальне провадження розпочато за декількома статтями кримінального кодексу України: ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ст.185 (крадіжка) КК України.

Коментарі - 3

+
+26
plushch
plushch
11 січня 2019, 15:54
#
Респект. Достали «продвинутые» малолетки.
+
+42
Алексей Хрипков
Алексей Хрипков
11 січня 2019, 17:30
#
26-30 — это уже пенсионеры.
И новость описывает это так, как описывали жёлтые газеты хакерские действия лет 20 назад.
Что за «сканирование и перебирение паролей к компьюетрам»? Это вообще каким боком?
Тот же вопрос к паролю к инет-банкингу. Это с приватовской 2хфакторкой-то…

Коротко: СБ привата вместе со спецназом задержало 4х вроде хакеров, которые что-то там делали с чьими-то компьюетрами, и чьими-то инет-банк-аккаунтами.
+
0
Григорий П
Григорий П
14 січня 2019, 3:09
#
То, что сработали — это хорошо. Но сама возможность такого проникновения — еще один жирный «-» для сотрудничества с прихватом
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися