Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 січня 2019, 15:03

Мінфін до 15 травня представить трирічну Бюджетну декларацію

Сьогодні на засіданні уряду міністр фінансів Оксана Маркарова представила новації бюджетного процесу, які набули чинності після підписання закону №8044 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (про правову основу для впровадження середньострокового бюджетного планування)». Про це пише сайт Мінфіну.

Сьогодні на засіданні уряду міністр фінансів Оксана Маркарова представила новації бюджетного процесу, які набули чинності після підписання закону №8044 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (про правову основу для впровадження середньостроковог
Фото: Finclub.net

Перехід на середньострокове бюджене планування є головною бюджетною реформою країни, пише Оксана Маркарова на своїй сторінці у Facebook.

Основні новації

  • Узгодження стратегічного і бюджетного планування.
  • Запровадження нової Бюджетної декларації, яка по факту стає головним документом бюджетного процесу.
  • Новий бюджетний календар і розширення бюджетних правил.
  • Зміст Бюджетної декларації суттєво змінюється. На додаток до незмінних вимог – дефіцит, державний борг, темпи зростання ВВП – з’являються нові. Це загальні граничні показники видатків на три роки, це граничні показники видатків для кожного з головних розпорядників, це цілі державної політики у відповідній сфері, це оцінка фіскальних ризиків і проведення оглядів видатків.

Читайте також: МВФ вважає середньострокове планування знаковою подією для України

Строки втілення змін

  • Нову Бюджетну декларацію, за словами Маркарової, подадуть на розгляд Кабміну до 15 травня.
  • У лютому Мінфін очікує отримати від головних розпорядників інформацію, яка включатиме пропозиції про зміни у структурі витрат головного розпорядника (у тому числі зміни переліку та змісту бюджетних програм) з урахуванням нових політик та розрахунок вартості кожної політики.
  • У квітні Мінфін доведе до головних розпорядників орієнтовні граничні показники видатків, а головні розпорядники мають надати Мінфіну інформацію про цілі державної політики у відповідній сфері діяльності та показники їх досягнення.
  • Затвердження Бюджетної декларації парламентом очікується до 15 липня, а подання проекту Державного бюджету — до 15 вересня 2019 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися