Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 січня 2019, 11:30

ФГВФО чекає рішення Верховного суду щодо реалізації активів Банку Капітал

Продаж активів банку Капітал через відкриті торги заблоковано судовими рішеннями, і, як наслідок, Фонд не може повернути його кредиторам їхні кошти. Наразі Фонд сподівається на оперативне вирішення Верховним судом справи, що дозволить реалізувати активи банку, ідеться в прес-релізі ФГВФО.

Продаж активів банку Капітал через відкриті торги заблоковано судовими рішеннями, і, як наслідок, Фонд не може повернути його кредиторам їхні кошти.
Фото: Finclub.net

Із чим це пов'язано

  • Така ситуація склалася внаслідок того, що 1 серпня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва своєю ухвалою обмежив дії уповноваженої особи Фонду – зокрема, унеможливив організацію продажу активів банку для подальшого задоволення вимог його кредиторів.
  • Київський апеляційний адміністративний суд 13.09.2018 року залишив ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 01.08.2018 року без змін.
  • Ухвалою Верховного суду від 08.10.2018 року за скаргою банку Капітал відкрито касаційне провадження у справі, але скаргу досі не розглянуто. ФГВФО сподівається на її розгляд у встановленому законом порядку та з дотриманням строків.

Нагадаємо, 29.10.2015 Правління НБУ ухвалило Постанову «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку Капітал. На її виконання ФГВФО розпочав процедуру ліквідації банку і, відповідно, делегував повноваження ліквідатора уповноваженій особі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися