Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 січня 2019, 10:15

У 2019 році українці будуть платити за електроенергію двом компаніям

1 січня 2019 стартувала реформа ринку електроенергії, мета якої — гармонізувати ринок з європейською моделлю. Енергопослуги українцям тепер будуть надавати дві різні компанії — оператор системи розподілу та компанія-постачальник. Відповідно, зміняться і платіжки. Про це повідомляє сайт ДТЕК Київські електромережі.

1 січня 2019 стартувала реформа ринку електроенергії, мета якої — гармонізувати ринок з європейською моделлю.
Фото: kiev.vgorode.ua

Що зміниться

  • Для споживача буде два договори - про надання послуг з розподілу і про постачання електроенергії.
  • У лютому 2019 року споживачі отримають один загальний платіжний документ з новими реквізитами, де буде два окремих рядки: за послуги розподілу і за послуги постачання електроенергії.
  • Всі розрахунки проводитимуться через компанію-постачальника — Київські енергетичні послуги. У разі сплати рахунків через банк, інтернет-банкінг необхідно буде вказати нові реквізити. Їх розмістять на сайті і в перших платіжках від постачальника, які будуть доставлені клієнтам в лютому 2019 року. У системі «Особистий кабінет» і електронних платіжних системах дані зміняться автоматично.
  • Показники лічильників, як і раніше, можна передавати через особистий кабінет, по телефону контакт-центру 15-88, в онлайн-чаті на сторінці Facebook або іншими звичними способами.

Хто за що відповідатиме


Надавати енергопослуги будуть дві компанії. Кожна з них зосередиться на своїх завданнях, буде обслуговувати клієнтів якісніше і оперативніше.

  • До оператора системи розподілу (OCP) можна буде звертатися з питань якості електропостачання, нового підключення або заміни лічильника. Компанія також буде відповідати за експлуатацію і ремонти ліній передач, підключення і відключення споживачів, а також допоможе з установкою приладів обліку електроенергії.
  • До постачальника універсальної послуги можна буде звертатися з питань нарахувань та розрахунків вартості, умов оплати, коректності розрахунків за електроенергію. Також він надає клієнтам додаткові послуги, наприклад, з енергоефективності.

Коментарі - 6

+
+27
Andrey M
Andrey M
2 січня 2019, 10:29
#
По сути ничего не меняется, собственником обоих компаний в регионе остается тот кто раньше владел облэнерго!
+
+130
magkiev
magkiev
2 січня 2019, 11:27
#
Чтоб еще больше нажиться власти на гражданах, в метро надо еще один жетон по 2 грн придумать.8 грн одной компании а еще 2 грн другой, что обслуживает что то(вагоны или пути).Пока оба жетона не бросишь не пройдешь.
+
0
Toxa David
Toxa David
2 січня 2019, 12:27
#
Предлагаю добавить еще два жетона 1грн.- проектировщикам метрополитена и 2грн — прокладчикам линий метро. Всего четыре жетона пока все четыре не бросишь не пройдешь.
+
+116
Andrey M
Andrey M
2 січня 2019, 12:34
#
Ну тогда без жетона для покупки жетонов никак не обойтись:)
+
+75
correspondent
correspondent
2 січня 2019, 12:37
#
Уже 20 лет подряд украинцы сами оплачивают ремонт электросетей в домах и квартирах, сами ищут хорошего электрика для замены проводки или установки автоматов.
А такая «реновация» — просто способ содрать побольше денег. Людей-то мало. За границей миллионов 10 создают в других странах ВВП, а тут что? Три миллиона сидит на чемоданах, пять миллионов потенциально готовы к переезду.
И что остается? 11 миллионов пенсионеров и 4-5 миллионов детей и студентов?
Поэтому всяким особам типа Ройзмана, Немчука, Маматова с их протеже Карасюком, Жанной Борисенко так и приходится выкачивать (а какие?) деньги, чтобы…
Правда, Зеленский тоже под Коломойским ходит. Но правду он, тем не менее, показал. И точно.
+
+30
zaNOza :)
zaNOza :)
11 лютого 2019, 20:06
#
Студенты либо уже уехали туда учиться, либо на чемоданах
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися