Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 грудня 2018, 14:25

Moody's підвищив рейтинги 7 українських банків

Міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило рейтинги семи українських банків: державних Приватбанку, Ощадбанку, Укрексімбанку та комерційних банків Південний, Промінвест, Райффайзен Банк Аваль, а також Сбербанку України. Про це йдеться в прес-релізах агентства від 27 грудня, пише Ліга.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило рейтинги семи українських банків: державних Приватбанку, Ощадбанку, Укрексімбанку та комерційних банків Південний, Промінвест, Райффайзен Банк Аваль, а також Сбербанку України.
Фото: Наши Банки

Актуальні рейтинги банків

  • Для ПриватБанку, Ощадбанку, Укрексімбанку і банку Південний рейтинг довгострокових гривневих депозитів підвищений до Caa1, рейтинг депозитів в іноземній валюті — до Caa2 і базову і скориговану базову оцінку кредитоспроможності (BCA) — до Сaa1 зі стабільним прогнозом.
  • Рейтинг депозитів в іноземній валюті і рейтинг BCA Райффайзен Банк Аваль також підвищені до Caa2 і Сaa1, відповідно. При цьому рейтинг гривневих депозитів піднявся з рівня Сaa1 до B3.
  • В оцінці Промінвеста агенство підвищило до Caa2 рейтинг гривневих депозитів, а BCA зафіксувало на рівні Caa3.

 Замовити кредитну картка «Універсальна Gold» Приватбанку

  • Рейтинг гривневих депозитів Сбербанку України підвищено до Сaa1, депозитів в іноземній валюті — до Caa2 зі стабільним прогнозом і рейтинг — BCA до Сaa2. Як зазначає Moody's, свої показники Сбербанк поліпшив завдяки значній підтримці з боку материнської компанії — у вересні 2018 го йому надійшло 8,3 млрд грн від Сбербанку Росії.

У цілому позитивні прогнози українських банків сформовані на тлі підвищення суверенного рейтингу України з Caa2 до Caa1 і зміни прогнозу з позитивного на стабільний.

Напередодні в Moody's також повідомили про підвищення рейтингів Києва і Харкова.

Коментарі - 1

+
+24
AleksandrBank
AleksandrBank
28 грудня 2018, 14:51
#
«Рейтинг гривневых депозитов Сбербанка Украина повышен до Сaa1, депозитов в иностранной валюте — до Caa2 со стабильным прогнозом и рейтинг — BCA до Сaa2. Как отмечает Moody's, свои показатели Сбербанк улучшил благодаря значительной поддержке со стороны материнской компании — в сентябре 2018-го ему поступило 8,3 млрд грн от Сбербанка России.» — ВТБ решили не спасать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися