Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 грудня 2018, 8:33

НБУ спростив для банків ведення касових операцій з валютою

Національний банк спрощує для банків ведення касових операцій з іноземною валютою та банківськими металами. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Національний банк спрощує для банків ведення касових операцій з іноземною валютою та банківськими металами.
Фото: censor.net.ua

Що нового? 

В подальшому здійснення цих операцій нормативно регулюватиме Інструкція про ведення касових операцій банками в Україні, зокрема питання щодо:

— оформлення касових документів на операції з переміщення або передавання між банками, приймання/видачі банками банківських металів в операційних касах від клієнтів/клієнтам,

— визначення маси банківських металів під час здійснення касових операцій з банківськими металами,

— встановлення банками ліміту каси для суб’єктів підприємницької діяльності, яким дозволяється використовувати готівкову іноземну валюту.

Таким чином, Нацбанк спрощує нормативно-правову базу у сфері валютного регулювання та ведення касових операцій, робить її зрозумілою та доступною у використанні.

Крім того, цей документ актуалізує окремі норми щодо організації касової роботи банками України. Йдеться про документальне оформлення руху готівки у касі банку, використання печатки на документах за її наявності, пакування інвестиційних монет Банкнотно-монетним двором тощо.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися