Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 грудня 2018, 15:59

Киянам підвищують квартплату: Скільки доведеться платити

З 1 січня у Києві збільшиться квартплата в частині обслуговування будинків та прибудинкової території. Про це заявив на брифінгу заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв, повідомляє УНІАН.

З 1 січня у Києві збільшиться квартплата в частині обслуговування будинків та прибудинкової території.
Фото: budport.com.ua

З чим це пов'язано

  • Пов'язано з підвищенням цін на електроенергію, яка використовується для освітлення місць загального користування та функціонування ліфтів в багатоквартирних будинках.

«Зростає ціна електроенергії для експлуатації ліфтів, освітлення місць загального користування, згідно з рішенням НКРЕКУ. Цей факт безумовно вплине на збільшення вартості утримання будинків», — зазначив Пантелєєв.

НКРЕКУ збільшила вартість електроенергії для освітлення місць загального користування, для роботи ліфтів у багатоквартирних будинках, насосного обладнання та індивідуальних теплових пунктів на 60 коп. До цього часу тариф становить 1,68 грн/кВт.

 Гроші до зарплати

«З нового року електроенергія подорожчає на 60 коп. Це загрожує тим, що за тиждень до нового року ніхто не зможе врегулювати це питання… Це небезпечна тенденція, коли є ризик того, що люди після нового року залишаться з непрацюючими ліфтами, а якщо є індивідуальний тепловий пункт в будинку і там є насосне обладнання, то тоді це загрожує тим, що не буде опалення», — розповіла чиновниця.

Радченко зазначила, що тариф на освітлення в ліфті і місць загального користування закладено у вартість утримання будинку та прибудинкової території.

«Є певна процедура, згідно з якою підвищення тарифу повинно бути погоджено як мінімум за два тижні з жителями, потрібно проводити збори, щоб більше 75% людей були згодні з підвищенням тарифу, Якщо підняти тариф автоматично, то це незаконно, пояснювати людям немає часу, можна тільки в збиток собі працювати», — повідомила вона.

Коментарі - 4

+
0
mega5
mega5
27 грудня 2018, 16:58
#
Общепринято в Европе обслуживание 1 кв.м. — 1 евро. А в Киеве 6-8 грн. Смело можно в 4-5 раз повышать.
+
+64
Corolla
Corolla
27 грудня 2018, 17:17
#
Логика у вас, как у улитки…
+
0
allexpl
allexpl
27 грудня 2018, 22:36
#
Похоже что пан «mega5» написал с сарказмом…
+
+45
Bitcoin
Bitcoin
27 грудня 2018, 17:51
#
Самое идиотское, что после повышения — качество услуг не изменится.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися