Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 грудня 2018, 15:39

Україна додала до списку офшорних зон ще п'ять країн

Кабмін включив Намібію, Тринідад і Тобаго, Гуам, Палау і Американське Самоа до числа держав, зарахованих до переліку офшорних зон. Відповідне розпорядження уряд прийняв на засіданні, пише «Інтерфакс-Україна».

Кабмін включив Намібію, Тринідад і Тобаго, Гуам, Палау і Американське Самоа до числа держав, зарахованих до переліку офшорних зон.
Фото: dengi.ua

Ці країни перебувають у «чорному списку» країн Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей ОЕСР, членом якого Україна є з 2013 року.

Водночас зазначається, що Євросоюз у жовтні цього року виключив зі свого «чорного списку» юрисдикцій, які не співпрацюють належним чином у питаннях оподаткування, Палау, а в листопаді — Намібію.

Згідно із законодавством України фінансові операції, якщо хоча б одна з них сторін має реєстрацію в країні, що зарахована Кабміном до переліку офшорних зон, підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу.

Із включенням п'яти нових загальна кількість юрисдикцій, зарахованих урядом України до офшорних зон, досягне 41.

Коментарі - 2

+
+15
Andrey M
Andrey M
27 грудня 2018, 16:12
#
Странно, с чего это остров Мен не внесли:)
https://strana.ua/news/103041-rajskie-dokumenty-ofshory-poroshenko-v-novom-rassledovanii-zhurnalistov.html

Есть наверное правильные и не правильные офшоры:)
+
0
Zhmunya
Zhmunya
28 грудня 2018, 7:26
#
Ну надо же как-то украденное выводить из страны и не все же доходы власть имущих должны облагаться налогами — было бы странно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися