Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 грудня 2018, 16:02

В Україні запрацював новий онлайн-сервіс для водіїв

21 грудня в Україні запрацював так званий електронний кабінет водія, в якому можна отримати будь-яку інформацію про власне авто та водійське посвідчення, оплатити адміністративні правопорушення, переглянути історію будь-якого автомобіля за VIN-кодом та записатися в чергу до сервісних центрів МВС. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

21 грудня в Україні запрацював так званий електронний кабінет водія, в якому можна отримати будь-яку інформацію про власне авто та водійське посвідчення, оплатити адміністративні правопорушення, переглянути історію будь-якого автомобіля за VIN-кодом та за
Фото: mvs.gov.ua

Що це значить

  • Новий онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua та на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги».
  • Доступ до е-кабінету здійснюватиметься за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID.
  • Водії відтепер можуть зайти у свій е-кабінет та скористатися низкою послуг, наприклад, переглянути інформацію про свої водійські посвідчення (національне та міжнародне); дізнатися всю інформацію про свої транспортні засоби (технічні характеристики, право власності, історії авто); перевірити, чи не накладені обтяження на ТЗ; одержати повну інформацію про адмінпорушення.

 Оформити кредитну картку для водіїв

В е-кабінеті водій, зокрема, може:

  • Сформувати платіж та оплатити штраф;
  • При замовленні індивідуальних номерних знаків перевірити, чи обраний знак вільний у даному регіоні, та одразу замовити макет;
  • Організувати візит до сервісного центру МВС, обравши зручні дату й час;
  • Перевірити будь-який транспортний засіб за VIN-кодом під час купівлі-продажу авто, тобто безкоштовно дізнатися про останню операцію з транспортним засобом, дату та місце його останньої реєстрації, рік випуску та загальні технічні характеристики.

За 45,68 гривень користувачам електронного кабінету водія стане доступною інформація про кількість попередніх власників, участь авто у ДТП, наявність заборони на продаж або обтяжень, страхування тощо.

Коментарі - 12

+
+73
AleksandrBank
AleksandrBank
22 грудня 2018, 16:18
#
Супер.
Прикольно что так быстро начал развиваться сервис по регистрации и прочим услугам, это удобно, когда нет времени попросту посещать даже эти новые центры МВС
+
0
Andrey M
Andrey M
26 грудня 2018, 11:54
#
+15
Нужно будет протестить, благо ЕЦП уже год как использую.
+
+11
BobKickass
BobKickass
22 грудня 2018, 16:22
#
Сыровато пока… Среди BankID нету пока привата, а MobileID мне не доступно… Вобщем кабинет заработал, но не совсем…
+
+57
Sharp719
Sharp719
22 грудня 2018, 16:30
#
BobKickass, ЭЦП Вы можете сделать в Приват24 за 2 минуты и бесплатно.
+
0
BobKickass
BobKickass
23 грудня 2018, 21:31
#
Спс, не знал. Действительно 2 минуты и бесплатно :) Показывет права, правда без фото :) Список штрафов, если таковые имеются, список транспорта…
+
0
Pavel Demishev
Pavel Demishev
22 грудня 2018, 16:33
#
Вчера заходил через приват корпоративный ключ. Правда пока права мои не показывает!
+
0
WAYS
WAYS
23 грудня 2018, 22:15
#
Потестил, ДТП и Штрафы не отображает. По приколу заказал платную проверку, деньги снимает, отчета нет :) Хотя может он как-то позже подгружаеться, выходные…
+
0
vitaliy17
vitaliy17
24 грудня 2018, 9:00
#
Продукт сырой, файл ключа от привата распознаёт, данные вычитывает, но аутентификации не происходит. Недоделали, недотестировали.
+
0
vpriadko
vpriadko
24 грудня 2018, 17:38
#
Internet Explorer пользуй. В любых непонятных ситуациях пробуй использовать интернет эксплорер.
+
0
Corolla
Corolla
24 грудня 2018, 11:09
#
Права не показывает. Текущее зарегистрированное транспортное средство не показывает. Показывает авто, которое уже лет 10 как продал по генеральной доверенности. Пока польза сервиса не очевидна. Программистам надо еще приложить некоторые усилия.
+
+12
levenja
levenja
24 грудня 2018, 17:53
#
Так ваше старе авто за вами і рахується, генеральна довіреність не знімає закріплення авто за вами, потрібно було зняти з обліку. І сервіс це вам чітко показав. Так що все вони доробили. Це в країні беспредел, авто по довіреностям продають, в нормальних країнах такого немає.
+
0
BobKickass
BobKickass
24 грудня 2018, 18:12
#
Ага, у меня та же история — Висят машины давно проданные. А скоро и штрафы на них приходить начнут :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися