Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 грудня 2018, 13:00

Нацбанк подав позов проти Коломойського на 6,6 мільярда

Нацбанк 18 грудня подав позов до першої інстанції Суду Республіки та Кантона Женеви проти одного з колишніх акціонерів Приватбанку Ігоря Коломойського на загальну суму 6,64 млрд грн. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Нацбанк 18 грудня подав позов до першої інстанції Суду Республіки та Кантона Женеви проти одного з колишніх акціонерів Приватбанку Ігоря Коломойського на загальну суму 6,64 млрд грн.
Фото: espreso.tv

Причина позову

  • Позов подано за місцем проживання екс-акціонера банку з метою стягнення з Коломойського заборгованості як з фінансового поручителя перед НБУ за особистими поруками, наданими у 2016 році за п’ятьма договорами про надання кредитів рефінансування банку.

Що це значить

  • Відповідно до вимог швейцарського законодавства подання позову є наступним етапом судового розгляду, розпочатого у червні в мершій інстанції Суду Республіки та Кантона Женеви.
  • Швейцарська система правосуддя перед поданням позову передбачає необхідність подання судової претензії, з якою НБУ звернувся ще на початку червня. Оскільки усі намагання регулятора врегулювати питання погашення Коломойським заборгованості за кредитами рефінансування в досудовому порядку не були успішними, регулятор, на жаль, був змушений подати позов у встановлений швейцарською системою правосуддя строк.

Оформити картку «Універсальна Gold» Приватбанку

Станом на 18 грудня господарські суди вже ухвалили 20 рішень на користь Нацбанку про звернення стягнення на предмети іпотеки за зобов’язаннями ПриватБанку на загальну суму 1,2 млрд грн.

Коментарі - 2

+
+31
AleksandrBank
AleksandrBank
19 грудня 2018, 14:07
#
Ребята, пора бы жеще действовать, сначала арест всего связанного бизнеса и имущества, потом суды
+
0
Million Dollarov
Million Dollarov
19 грудня 2018, 15:27
#
Имеется ввиду Юр.лицо или физ лицо? Коломойский как понимаю Украинский бизнесмен. У него кредит в банке на эту сумму и он не выплачивает, или в чём суть новости?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися