Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 грудня 2018, 14:35

Приватбанк похвалився рентабельністю капіталу

Приватбанк має найбільш високу серед державних банків рентабельність капіталу на рівні 31%, підтримуючи позитивну тенденцію зростання прибутковості банківського сектора України. Про це йдеться в грудневому звіті про фінстабільність, оприлюдненому НБУ.

Приватбанк має найбільш високу серед державних банків рентабельність капіталу на рівні 31%, підтримуючи позитивну тенденцію зростання прибутковості банківського сектора України.
Фото: korrespondent.net

У 2018 році в середньому по сектору рентабельність капіталу перевищила 10%. Лише 14 банків, переважно дочірні установи іноземних банківських груп та Приватбанк, мають рентабельність капіталу понад 30%.

Оформити картку «Універсальна Gold» Приватбанку

«За останні два роки в статусі банку з державною власністю Приватбанк є одним з провідних драйверів позитивних змін розвитку банківського сектора, – зазначив голова правління Приватбанку Петр Крумханзл. – Програма трансформації Приватбанку, що ґрунтується на загально визнаних у світі принципах корпоративного управління, забезпечує зміцнення позицій на ринку сучасних банківських послуг та стабільно прибуткову роботу банку».

За прогнозами регулятора, фінансовий результат банківського сектора в 2018 році буде позитивним і чистий прибуток сягне рекордної позначки за понад 10 років. За даними НБУ, за 10 місяців прибуток сектора становив 14,8 млрд грн.

Прибутковими були банки, на які припадає 92% чистих активів сектора. Їхній сумарний фінансовий результат становив 26,2 млрд грн.

Коментарі - 3

+
+12
Bitcoin
Bitcoin
18 грудня 2018, 16:26
#
Так может он и был прибыльный?
+
+12
Andrey DNK
Andrey DNK
18 грудня 2018, 17:38
#
Скорее так «обеспечивает укрепление позиций на рынке современных банковских услуг стабильно прибыльную работу банка» а до этого о банке так нельзя было сказать?)
+
+29
gastgeber
gastgeber
18 грудня 2018, 17:12
#
Какое прекрасное фото. Депозиты под 13% в валюте. Да было, было…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися