Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 грудня 2018, 11:46

У ФГВФО повідомили, хто купив пул активів на 6,8 мільярда гривень

Пул активів Фонду гарантування вкладів фізосіб на 6,8 мільярда гривень купила ФК «Веста». Про це повідомила в інтерв'ю FinClub заступник директора-розпорядника ФГВФО Світлана Рекрут.

Пул активів Фонду гарантування вкладів фізосіб на 6,8 мільярда гривень купила ФК «Веста».
Фото: Світлана Рекрут

«В „кімнату даних“ заходило 14 компаній, а безпосередньо в торгах брало участь 6 компаній. — Переможець — ФК „Веста“. За цією компанією стоїть британський капітал. Це не українські, а іноземні гроші», — зазначила вона.

Згідно з даними YouControl, фінансова компанія «Веста» створена 6 квітня 2017 року для надання фінансових послуг зі статутним капіталом у 7 млн ​​грн. Її 99% належить Вікторії Бондаренко, а 1% — Андрію Волкову. Компанія три рази брала участь в аукціонах «Prozorro.Продажі», але нічого не купила і один раз була дискваліфікована.

Йдеться про пул активів на 6,8 млрд грн, які продала компанія «Фьост Файненшиал Нетворк Юкрейн» («дочка» американської компанії FFN). Продавався пул з 35 кредитів Єврогазбанку, Дельта Банку і Актив-банку.

В ході аукціону ціна стартувала з рівня 235 млн грн і могла опуститися ще на 80%, але лот вдалося продати майже за 131 млн грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися