Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 грудня 2018, 10:13

З початку року шахраї вкрали із біткоін-бірж 927 мільйонів доларів

У третьому кварталі загальна сума втрат криптобірж з початку року становила 927 млн ​​доларів. Про це йдеться в звіті компанії CipherTrace, пише Forklog.

У третьому кварталі загальна сума втрат криптобірж з початку року становила 927 млн ​​доларів.
Фото: flickr.com

Дослідники зазначають, що в першій половині 2018 року із бірж було вкрадено коштів більше, ніж за весь 2017 рік.

Великі зломи

Кілька великих зломів відбулося на початку року. Так, в січні з японської біржі Coincheck була вкрадена криптовалюта NEM на 533 млн доларів за актуальним на той час курсом. Через кілька місяців після того що сталося криптобіржа перейшла у власність японського онлайн-брокера Monex Group.

Також на початку 2018 року відбувся злом італійської біржі BitGrail, в ході якого було викрадено 17,000,000 XRB (Nano/RaiBlocks), що становило понад 170 млн доларів. Незабаром після інциденту торговий майданчик заявив про банкрутство.

Слід також згадати про резонансні зломи південнокорейських бірж Bithumb і Coinrail, після яких влада цієї країни значно посилили регулювання криптоіндустріі.

Прогнози

На думку експертів CipherTrace, поточний тренд продовжиться і за підсумками року сума викрадених коштів перевищить 1 млрд доларів.

Варто зазначити, що експерти міжнародної компанії Group-IB встановили, що лідерами за кількістю жертв кібератак є США, Росія і Китай.

Коментарі - 2

+
0
requiming
requiming
16 грудня 2018, 22:59
#
Уверен, что тру хацкеры нагибают банки на гораздо мощные суммы, но банки тщательно скрывают скрывают от нас такие случаи.
+
0
mary27
mary27
17 грудня 2018, 10:42
#
Без лоха (зачеркнуто) криптоинвестора и жизнь плоха.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися