Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 грудня 2018, 11:36

У Tesla з'явиться конкурент в особі електровантажівки Volvo

Volvo Trucks оголосила, що в найближчі пару років почне серійний випуск повністю електричного регіонального капотного тягача під назвою Volvo VNR Electric, повідомляє Автоцентр.

Volvo Trucks оголосила, що в найближчі пару років почне серійний випуск повністю електричного регіонального капотного тягача під назвою Volvo VNR Electric, повідомляє Автоцентр.
ДВЗ-версія вантажівки Volvo VNR/Фото: autocentre.ua

Обіцяється, що вперше його покажуть на одній з виставок, яка пройде в 2019 році в Каліфорнії. А продажі стартують в США з 2020 року.

Шведський виробник говорить, що за базу для створення «коротконосого» електротягача буде взята модель регіонального тягача Volvo VNR, а трансмісія запозичена у 27-тонної електричної вантажівки Volvo FE Electric. Також в його конструкції будуть використані напрацювання і технології дочірньої компанії Volvo — Volvo Buses, яка до сьогоднішнього дня вже побудувала понад 4 000 електрифікованих автобусів.

Поки про електротягач Volvo VNR Electric відомо небагато. Заявлено, що він буде оснащений двома електромоторами сукупної потужності 370 кВт, батареєю ємністю 200-300 кВт * год, що забезпечує запас ходу до 200 км (а ось тут нюанс — у вантажівки Tesla Semi автономність становить під 1 000 км), можливістю швидкісної зарядки потужністю 150 кВт і 2-ступінчастою коробкою передач.

На думку компанії, такі електротягачі будуть не тільки чистою, а й повністю безшумною альтернативою сучасним важким машинам на ДВЗ. Вони ідеально підійдуть для здійснення регіональних, тобто місцевих перевезень.

Створення моделей Volvo VNR Electric є частиною проекту LIGHTS, в рамках якого кілька десятків європейських і американських компаній обмінюються один з одним технологіями для спільного впровадження екологічних ініціатив в транспортну та логістичну галузі. Згодом багато з напрацювань даного проекту будуть проходити випробування і впроваджуватися на території США.

Коментарі - 3

+
0
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
15 грудня 2018, 12:04
#
https://hevcars.com.ua/bogdan-vyipustil-pervyiy-v-ukraine-elektricheskiy-gruzovik/

Корпорация «Богдан» в стенах луцкого автозавода представила первый полностью электрический многофункциональный грузовик украинской сборки ERCV 27.
+
0
Million Dollarov
Million Dollarov
15 грудня 2018, 13:27
#
Сильное решение при учёте что рынок грузоперевозок растет на 20% ежегодно. Можно посмотреть по количество товара неотечественного производства.Да много патриотов корорые ездят на машинах нашей страны, в том числе бизнесмены, депутаты, чиновники. Но есть и много предателей родины.
+
0
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
15 грудня 2018, 14:42
#
А вы патриот или предатель?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися