Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 грудня 2018, 17:05

Поліція затримала шахраїв, які організовували фінансові біржі

На території шести регіонів країни було проведено спецоперацію із затримання учасників організованої злочинної групи шахраїв, яка нанесла збитків громадянам більш ніж на 20 мільйонів. Про це йдеться в повідомленні поліції.

На території шести регіонів країни було проведено спецоперацію із затримання учасників організованої злочинної групи шахраїв, яка нанесла збитків громадянам більш ніж на 20 мільйонів.
Фото: npu.gov.ua

Схема

  • Учасники злочинної групи створили та підтримували діяльність у мережі Інтернет веб-ресурсу, націленого на заволодіння коштів учасників фінансових операцій.

  • Працівники кіберполіції встановили, що злочинна група складалася з 9 учасників на чолі з 34-річним киянином. Їх діяльність маскувалася за більш як п’яти офіційно зареєстрованими підприємствами.

  • Зловмисники використовували методи агітаційного характеру для залучення громадян до інвестування коштів у торгівлю на фінансових ринках.

  • Вони пропонували потенційним клієнтам купувати цінні папери для отримання прибутку.

  • Використовуючи бренди «HQbrocers» та «trade12», шахраї задіювали різні веб-ресурси для імітації добросовісної ділової репутації. Після чого так звані «брокери» повинні були створити у потерпілого помилкову уяву про процес здійснення торгів на світових біржах.

  • Для цього вони використовували вже встановлене на комп’ютер потерпілого спеціальне програмне забезпечення для проведення торгів, яке фактично надавало можливість здійснювати віддалений контроль за його комп’ютером.

  • Такі компанії створювали уяву у потерпілих про співпрацю з іноземними компаніями, які торгують цінними паперами, які є учасниками фондового ринку та мають відповідні дозволи та ліцензії на здійснення зазначеної діяльності у світі. 

  • Такими діями вони спонукали потерпілого вносити свої кошти на рахунок шахрайського торгівельно-сервісного підприємства, переслідуючи при цьому мету – заволодіння його коштами під приводом укладання угод з купівлі-продажу цінних паперів.

  • Учасники групи організували діяльність офісів для «операторів», «технічних працівників» та «брокерів».

Офіси розміщувалися у містах: Київ (3), Харків, Дніпро, Запоріжжя та Маріуполь та у Дніпропетровській області.

Коментарі - 4

+
0
Бедный папа
Бедный папа
14 грудня 2018, 21:06
#
Сайт https://ru.trade12.com/ прекрасно функционирует до сих пор.
Почему бы не разобраться в принципах работы остальных «волков с уолл стрит» https://minfin.com.ua/forex/companies/ или там другая крыша-полиция?
+
+21
mary27
mary27
14 грудня 2018, 21:23
#
Еще одну форекс-помойку прикрыли)
+
+15
Алексей Стеценко
Алексей Стеценко
15 грудня 2018, 15:12
#
Такие вот граждане и создают неблагополучный шлейф в у репутации форекс торгов.
+
0
mary27
mary27
15 грудня 2018, 19:00
#
Проблема в том, что все форекс-торги такие)
Потому принципиально не разбираюсь в их сортах.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися