Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2018, 15:51

Час купувати фунт: валюта впала до мінімуму минулого року

Котирування британського фунта впали до мінімального значення, яке було зафіксовано у квітні минулого року. Основною причиною падіння експерти LBLV називають зростання політичної невизначеності у Великобританії, пов'язаної з проблемами Брексіта.

Зниження фунта стало причиною нерозуміння між виконавчою і законодавчою гілками влади у державі. Сьогодні парламент повинен був проголосувати за законопроект про вихід Сполученого Королівства з Євросоюзу. Ринки допускали, що парламент не підтримає проект Терези Мей, після чого британська валюта опустилася до мінімальних значень червня 2017-го.

Несподівано прем'єр-міністр Великобританії вирішила перенести дату голосування, після чого падіння фунта продовжилося. Пара GBP/USD опустилася до мінімального значення за останні двадцять тижнів, знизившись до рівня 1,2558.

Тереза ​​Мей вирішила відкласти парламентське голосування щодо виходу країни з Євросоюзу, щоб попросити у ЄС додаткових поступок для Великобританії, але влада сумнівається в реальності таких планів.

Це рішення прем'єр-міністра може призвести до кількох варіантів розвитку подій: вихід з Євросоюзу без угоди, компроміс, вигідний обом сторонам, або проведення ще одного референдуму. Мей впевнена, якби угода відбулася сьогодні – її б не підтримали. Вона сподівається домовитися з Євросоюзом про скасування кордону з Ірландією. Саміт з Брексіту в ЄС відбудеться 13-14 грудня.

Ризик того, що Брексіт пройде без угоди, налякав інвесторів. Зниження фунта виявилося вигідним для американського долара, який впав до мінімуму двох тижнів через побоювання того, що ФРС відмовиться від підвищення ставок швидше, ніж очікувалося.

Експерти LBLV вважають, що зниження прибутковості США вплине на котирування долара, але це станеться трохи пізніше.

Відзначається також зміцнення євро, яке виросло відносно долара до $1,1365, після незначного зниження. Незважаючи на протести у Франції, євро також росте відносно фунта.

На думку фахівців LBLV, зараз найкращий час для покупки британського фунта. Інвестуйте у перспективні валюти і отримуйте хороший прибуток!

Коментарі - 1

+
+30
Zhmunya
Zhmunya
11 грудня 2018, 16:29
#
Как только кто-то говорит покупать из экспертов — нужно продавать. В следующем 2019 году прогнозируется паритет фунта к доллару.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися