Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2018, 13:22

Українці в подорожах: шопінг зі смартфоном та інші тренди

Напередодні сезону новорічних подорожей компанія Mastercard визначила платіжні уподобання українців за кордоном.

Компанія Mastercard більше 10 років досліджує найпопулярніші туристичні напрямки і способи розрахунку. З 2017-го року десятка найпопулярніших серед українців країн для подорожей не змінилася. Топ-10 напрямків: Польща, Росія, Іспанія, Італія, Туреччина, Німеччина, Угорщина, Франція, Чехія, Білорусь.

Компанія проаналізувала транзакції за червень-жовтень 2018 року, які здійснювали за кордоном картами Mastercard, та визначила основні тренди в оплатах українців під час подорожей.

Все більше розрахунків без купюр

Українці в подорожах за кордоном усе більше переходять на кешлес. Цього року кількість оплат з використанням платіжних карток зросла на 55% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Мобільні платежі стають популярними і за кордоном, і вдома

Трендом сезону-2018 стали безконтактні оплати за допомогою смартфонів та інших гаджетів з технологією NFC. У період гарячого відпускного сезону (червень – жовтень 2018 року) українці здійснили у 88 рази більше NFC-оплат за кордоном, аніж за цей самий період минулого року.

Така тенденція пояснюється зростанням популярності цифрових гаманців всередині країни. Після запуску глобальних сервісів Google Pay, Apple Pay та Garmin Pay українці мають змогу розраховуватися телефоном у будь-якому куточку світу, де є безконтактні термінали — навіть у тих країнах, де зазначені глобальні сервіси ще не представлені. За останній рік в Україні кількість безконтактних оплат з Mastercard за допомогою смартфонів зросла у 90 разів. А кількість підключених пристроїв щомісяця продовжує зростати на 25%.

Шопінг — фаворит в безготівкових оплатах

Найбільше українці за кордоном витрачають на шопінг — близько третини всього бюджету подорожі. Значна стаття безготівкових витрат — це харчування, яке займає майже 25%, включно з розрахунками в супермаркетах — 13%, ресторанах і барах — 11%. І ще 14% йде на оплату проживання.

За кількістю здійснених транзакцій:

  • українці орендують авто найчастіше в Іспанії, Німеччині та Великій Британії;

  • найбільш популярні країни для шопінгу — Італія, Туреччина, Іспанія;

  • освітні послуги найпопулярніші серед українців у Великій Британії, Канаді, Польщі, США та Іспанії.

Подорожувати з картами Mastercard зручно. Можна завчасно планувати поїздки з Mastercard Concierge, швидше проходити контроль у аеропортах разом з Fast Line, отримати доступ до бізнес-залів Mastercard та понад 1000 лаунж-зон з Lounge Key для комфортного очікування на літак, а також спеціальні пропозиції від партнерів.

Читайте також: Банківські картки для мандрівників: квитки за бонуси та інші «плюшки».

Коментарі - 1

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
12 грудня 2018, 16:58
#
Лучшие кредитные карты для путешественников по мнению портала Finance.ua можно увидеть и заказать здесь
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися