Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 листопада 2018, 8:50

Росія не збирається виплачувати 1,3 мільярда Ощадбанку

Росія не визнала рішення міжнародного арбітражу про стягнення з неї 1,3 млрд доларів на користь Ощадбанку за позовом про втрату активів в Криму. Про це повідомили РБК в Мін'юсті РФ.

Росія не визнала рішення міжнародного арбітражу про стягнення з неї 1,3 млрд доларів на користь Ощадбанку за позовом про втрату активів в Криму.
Фото: delo.ua

У міністерстві заявили, що у арбітражу немає юрисдикції для розгляду позову Ощадбанку до Росії, і пообіцяли «вживати всіх необхідних заходів» щоб представити і захистити інтереси країни в зв'язку з рішенням суду.

Як це було?

  • Рішення задовольнити вимогу про компенсацію збитків Ощадбанку, завданих в результаті анексії Криму з боку Російської Федерації, прийняв Арбітражний суд в Парижі в своєму рішенні від 26 листопада 2018 року.
  • Сума відшкодування склала 1,3 мільярда доларів плюс відсотки, які будуть нараховуватися з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації.
  • Слухання справи відбулося в березні 2017 року. Ощадбанк є першою компанією, 100% акцій якої належать державі, та першою банківською установою, яка виграла справу проти Російської Федерації щодо збитків, отриманих в результаті анексії Криму.

«Цим рішенням Ощадбанк отримав повне задоволення всіх заявлених вимог до Російської Федерації щодо експропріації банківського бізнесу і активів в Криму в результаті незаконної окупації і анексії частини території в порушення міжнародного права», — прокоментував юридичний радник банку компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, LLP.

Нагадаємо, менеджмент Ощадбанку, на відміну від Нафтогазу, не отримає бонусів за виграш цієї справи. Про це в інтерв'ю «Мінфіну» заявив глава банку Андрій Пишний.

Коментарі - 8

+
0
yurikiev
yurikiev
27 листопада 2018, 10:56
#
Понятно, что не собирается. А как отнимать будем?
+
0
allexpl
allexpl
27 листопада 2018, 11:10
#
Как и долг Нафтогазу
+
+42
Денис К.
Денис К.
27 листопада 2018, 15:00
#
Главное успеть премию получить и отправить куда-нибудь, на этот раз папе :). И, как уже доказано, все будет ОК!
+
0
An GenShuo
An GenShuo
27 листопада 2018, 13:19
#
Через суд та санкції, почекаємо — виплатять.
+
0
Wirtschaftler
Wirtschaftler
27 листопада 2018, 11:19
#
Вот я читаю новости и диву даюсь. Допустим, Россия права в данном случае, тогда что получается? Украина сознательно обратилась в суд по делу, которое данный суд не имеет права рассматривать? Тогда это называется идиотизм, как мне кажется. Или Украина типа не знала, что этот суд такие дела не может рассматривать?
Если же Украина всё сделала правильно, тогда где аргументы России о том, что «у арбитража нет юрисдикции для рассмотрения иска Ощадбанка к России»? Есть же какие-то международные положения, нормы и т.п.
Или как?
+
+141
bolex
bolex
27 листопада 2018, 11:28
#
Как? Гопник всегда считает, что суд не вправе рассматривать претензии жертвы, которую он вчера ограбил в переулке. По мнению гопника обращаться надо к местному вору в законе.
+
0
An GenShuo
An GenShuo
27 листопада 2018, 13:20
#
Ви помилилися сайтом, це мінфін України, а не Рашії
+
+12
Денис К.
Денис К.
27 листопада 2018, 14:55
#
Да норма у России очень проста и аргумент один: долги платят только слабаки (народная мудрость):)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися