Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 листопада 2018, 10:12

В Україні виявили спробу незаконного ввезення 17 кілограмів золота

Працівники Львівської митниці ДФС та співробітники СБУ в Міжнародному аеропорті «Львів» імені Данила Галицького виявили спробу незаконного ввезення в Україну 17 кілограмів золота. Попередня оціночна вартість виявленого товару становить 400 тисяч доларів.

Працівники Львівської митниці ДФС та співробітники СБУ в Міжнародному аеропорті «Львів» імені Данила Галицького виявили спробу незаконного ввезення в Україну 17 кілограмів золота.
Фото: spiegel.de

Серед коштовностей були ювелірні вироби: ланцюжки, сережки, браслети, каблучки тощо. Товар виявили під час огляду багажу пасажира рейсу «Стамбул-Львів».

Громадянин України для проходження митного контролю обрав смугу руху спрощеного контролю «зелений коридор», таким чином вказавши, що не переміщує заборонених чи обмежених для ввозу товарів.

У ході проведення візуального огляду багажу у митників виникла підозра про наявність товарів, що підлягають митному оформленню, та/або переміщення яких через митний кордон обмежено.

Пасажира було спрямовано для додаткового огляду багажу з використанням скануючої системи Rapiscan, під час якого були виявлені незадекларовані товари, а саме ювелірні вироби.

На даний час тривають слідчі дії. У сприянні незаконному ввезенню золотих виробів підозрюються працівники митного поста «Львів-аеропорт» та здійснюються заходи щодо документування митного правопорушення.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися