Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 листопада 2018, 17:01

Суд Лондона визнав невідповідним його юрисдикції позов Привату до Коломойського

Високий суд Лондона визнав невідповідним його юрисдикції позов державного Приватбанку до екс-власників Ігоря Коломойському і Геннадія Боголюбову, а також пов'язаним з ними компаніями, пише Інтерфакс-Україна.

Високий суд Лондона визнав невідповідним його юрисдикції позов державного Приватбанку до екс-власників Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, а також пов'язаним з ними компаніям, пише Інтерфакс-Україна.
Фото: focus.ua

«Не дивлячись на те, що суддя визнав банк жертвою масштабних шахрайських дій ..., він прийшов до висновку, що англійський суд не має юрисдикції для розгляду позову банку проти його екс-власників», — зазначено в рішенні суду.

Разом з тим в ньому наголошується, що це судове рішення є тільки першим етапом процесу і Приватбанк отримав дозвіл на його оскарження.

«Суддя дійшов висновку, що докази головним чином вказують на ретельно сплановані шахрайські дії та відмивання коштів в особливо великих розмірах. Відповідачі визнають, що банк має достатньо обґрунтовану справу для розгляду обсягом понад сотні мільйонів доларів США і що договори поставок, оскаржені Приватбанком, є фіктивними, використаними в якості прикриття для виправдання витоку величезних сум коштів з банку», — йдеться в прес-релізі.

Про що мова?

  • Йдеться про махінації на суму від 329 млн до 1,2 млрд доларів.
  • Відповідно, суд зберіг в силі прийняте в грудні 2017 року рішення про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова і шести пов'язаних з ними компаній на суму більше 2,5 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що залучена владою України в 2017 році компанія Kroll за підсумками форензик аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінустанова до його націоналізації в кінці 2016 року була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум 5,5 млрд доларів.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
23 листопада 2018, 17:06
#
Интересный отказ, что далее только НБУ будет делать?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися