Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 листопада 2018, 8:58

МВФ і Світовий банк закликали Раду прийняти закон про СПЛІТ

Cвітовий банк і Міжнародний валютний фонд сподіваються на ухвалення Верховною Радою 22 листопада законопроекту про консолідацію функцій державного регулювання ринків фінансових послуг. Про це повідомляє прес-служба Світового банку на своїй сторінці в Facebook.

Cвітовий банк і Міжнародний валютний фонд сподіваються на ухвалення Верховною Радою 22 листопада законопроекту про консолідацію функцій державного регулювання ринків фінансових послуг.
Фото: bin.ua

Як заявила директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен, за останні чотири роки Україна показала суттєві реформи в банківському секторі, проте практично нічого не було зроблено для реформування небанківської фінансової системи.

«Проблеми в цьому секторі дуже глибокі і, як наслідок, клієнти небанківських фінансових установ несуть серйозні і непотрібні ризики. Ці проблеми можуть бути усунені тільки через фундаментальні реформи, включаючи реформу регуляторної системи фінансового сектора для забезпечення незалежного та ефективного нагляду за небанківським фінансовим сектором», — зазначила Кахконен.

Читайте також: Четвер, СПЛІТ, чекаємо...

У свою чергу, постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман рекомендував привести регулювання і нагляд в небанківському фінансовому секторі до міжнародних стандартів, як це відбувається в банківському секторі.

«Найбільш ефективним способом досягнення цього є консолідація регулюючих органів, перехід від трьох регуляторів фінансового сектора до двох», — сказав Люнгман.

Чому потрібен спліт?

Законопроект про спліт пропонує ліквідувати Нацкомфінпослуг і передати повноваження з регулювання небанківських ринків Національному банку.

Коментарі - 5

+
+62
mary27
mary27
22 листопада 2018, 9:30
#
МВФ и Всемирный банк тоже считают, что наши финкомпании — помойка.
Сюрприз!
+
+38
Александр Сергеевич
Александр Сергеевич
22 листопада 2018, 10:36
#
Ну даже если и примут закон… Какая разница для компаний, куда заносить деньги, в нацкомфин или нацбанк? Разве что, в нацбанке тарифы будут повыше
+
0
mary27
mary27
22 листопада 2018, 12:47
#
Если примут закон, закроется куча ''лайфовых'' пирамид, у которых на бумаге 105% страховых резервов, а на деле там давно пусто.
Или ОСАГО-пирамиды, за которфх вынуждено платить МТСБУ.
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
22 листопада 2018, 11:28
#
Это ранее банки заносили и были помойками, половина помоек ушла.

Так будет и с фин.рынком. Куча страховых никчемных и других компаний.

Давно пора наводить порядки, лучше раньше, чем потом оказаться обманутыми.
+
0
Александр Сергеевич
Александр Сергеевич
22 листопада 2018, 11:52
#
Будем надеяться
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися